TOP 09 má na Facebooku víc než dvacet tisíc fanoušků

2. 4. 2010

Politická strana TOP 09 v úterý představila programové priority pro letošní volby do poslanecké sněmovny. Právě v tento den se počet fanoušků TOP 09 na Facebooku přehoupl přes magickou hranici dvaceti tisíc. TOP 09 tak utíká své konkurenci. „Od zveřejnění našeho programu přibyly stovky nových fanoušků," potvrdil volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček. „Počet interakcí na našem profilu na Facebooku, tedy zájem fanoušků o obsah, je v českých poměrech nesrovnatelný. Co do poměru počtu komentářů vzhledem k celkovým zobrazením se blíží úspěšnosti amerického prezidenta Obamy. K tomu přispívá i skutečnost, že naši čelní politici na Facebooku přímo komunikují s fanoušky a mají své vlastní profily se stovkami přátel," dodal Jaroslav Poláček.

Fanoušci se mohou na Facebooku zapojit do řady soutěží, stáhnout si „knížecí zvonění", položit otázku přímo lídrům prostřednictvím videoblogu nebo se propojit s podporovateli ve svém okolí prostřednictvím aplikace TOP lokátor. Pro Facebook vytváříme i speciální redakční rubriky doplněné o videa jako například Představujeme volební lídry nebo TOP hovory.

TOP 09 pro své podporovatele a fanoušky představí v první polovině dubna překvapení. „Spustíme v českých poměrech naprosto unikátní komunitní portál, který mimo jiné našim příznivcům přinese mnoho dalších možností, jak komunikovat s našimi politiky, ale i vzájemně mezi sebou. Chceme každému našemu fanouškovi pomoci zapojit se do veřejného života v politické straně TOP 09," upozornil Jaroslav Poláček.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09