TOP 09 hledá cestu z krize, nikoli z vlády

20. 3. 2012

TOP 09 se ohrazuje proti všem mediálním manipulacím, které se snaží nepravdivě interpretovat postoje poslanců klubu TOP 09 a Starostové.

TOP 09 chápe svojí účast ve vládní koalici jako závazek vůči budoucímu vývoji České republiky a do té chvíle, kdy bude vláda prosazovat konsolidaci veřejných financí. „Hledáme cestu z krize, nikoli cestu z vlády,“ říká předseda Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík.

Jsem pevně přesvědčen, že v tak závažné věci, jako je vyslovení důvěry či nedůvěry vládě, budou poslanci klubu TOP 09 a Starostové vždy hlasovat jednotně,“ vysvětluje Petr Gazdík.

Jsme si vědomi toho, že stín soudního jednání s představiteli Věcí veřejných dopadá i na vládní politiku. A jsme si vědomi i toho, že nyní musíme kvůli deficitu veřejných financí prosazovat taková opatření, která nikdo nebude přijímat s velkou radostí. Jsou to nicméně opatření, jež zabrání daleko razantnějším krokům v budoucích letech. Jakékoli domněnky o oslabování koalice ze strany TOP 09 jsou proto zcela nepravdivé,“ doplňuje místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Praze 20. 3. 2012

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme