TOP 09: Do voleb jdeme s novým logem

23. 3. 2017

TOP 09 dnes představila novou podobu svého loga, se kterým povede kampaň před podzimními sněmovními volbami. Nový design připomíná trvalé hodnoty, které strana hají, stejně jako nadhled, s nímž jde do každé předvolební kampaně.

„Refresh loga jasně ukazuje, že TOP 09 vstupuje do kampaně s energií a elánem. Právě nové logo podtrhuje hlavní hodnoty naší Vize 2030 - svobodu a individuální odpovědnost,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Pozitivní reakce na naši představu úspěšné země nás neustále přesvědčují, že jdeme správným směrem,“ doplnil předseda Kalousek.

Nová grafika navazuje na původní logo a používá také pro TOP 09 typického motýlka. „Design loga je výrazný, moderní a pro voliče jasně rozpoznatelný. Protože jsme byli v kampani vždy nad věcí, najdou voliči v nové formě loga také typického ´schwarzenbergovského´ motýlka. Ten reprezentuje naše neměnné principy - tradici, odpovědnost a prosperitu, stejně jako nadhled, radost ze života a vtip,“ uvedl první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Právě náš čestný předseda Karel Schwarzenberg je ztělesněním této unikátní kombinace všech těchto pojmů,“ řekl Marek Ženíšek.

„Novým logem říkáme, že jsme strana, která trvá na svých zásadách a jejíž politika je konzistentní. Strana, na kterou se můžete spolehnout. Nové logo také ukazuje, že bereme politiku vážně, což je nutné, ale že ji také bereme s humorem. Doufám, že pro nás budou hlasovat všichni, kteří chtějí veselejší republiku, která není ovládána ješitností,” uvedl čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Na začátku letošního roku TOP 09 jako první politická strana nabídla voličům střednědobou představu České republiky v roce 2030. „Ve Vizi 2030 každý najde touhu někam se posunout, zlepšit život v naší zemi.  Logo TOP 09 tak vyjadřuje i nadčasové hodnoty, které jsou základem pro lepší budoucnost, kterou vytvoříme,“ doplnil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Program pro sněmovní volby bude realizací prvních čtyř let naší střednědobé představy o České republice. Celou Vizi však charakterizuje důraz na odolnou společnost, která stojí na podpoře silné a sebevědomé střední třídy,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Pozn.: Autorkou loga z roku 2017 je MgA. Klára Horová. Logo z roku 2009 zhotovil Jan Tippman.

Jakub Hnát, tiskové oddělení TOP 09

Praha 23. března 2017