TOP 09: Děkujeme za důvěru, jdeme do druhého poločasu

8. 10. 2016

Tři kandidáti TOP 09 postoupili ve svých obvodech do druhého kola senátních voleb. Tomáš Czernin v obvodu Jičín, Jiří Růžička v Praze 6 i Jiří Holubář v Praze 10 poděkovali svým voličům a zároveň je požádali, aby je podpořili i příští týden.

„Jsme v poločase. Možná vedeme 3:1, ale vyhráno nemáme. Máme skvělý tým a spoustu diváků na své straně, tak ještě vydržet do druhého poločasu,“ řekl ředitel gymnázia Jiří Růžička, který na Praze 6 získal 42,31 procent hlasů.

Svým voličům poděkoval i Tomáš Czernin a Jiří Holubář. „Jsme opět na startovní čáře, moc prosím, aby přišli i voliči ostatních stran,“ řekl místostarosta obce Dymokury Tomáš Czernin, kterého doplnil lékař Jiří Holubář: „Věřím, že ve 2. kole oslovím všechny voliče, kteří si myslí, že se poctivá práce vyplatí.“

Předseda Miroslav Kalousek poděkoval všem, kteří v pátek a sobotu šli k volbám. „Dovolte mi jako předsedovi TOP 09 poděkovat voličům za důvěru, kterou nám dali tím, že nás volili v krajských i senátních volbách. Chci slíbit, že i tam, kde jejich volba nepovede k uplatnění výkonné moci, tak jejich hlas nepřijde nazmar. Bude silou, se kterou budeme pracovat. Politika je běh na dlouho trať,“ řekl Miroslav Kalousek.

Podle sobotních výsledků TOP 09 získala v krajských volbách stejný počet mandátů jako před čtyřmi lety. V roce 2012 TOP 09 obsadila v krajských zastupitelstvech 19 křesel, stejný počet zřejmě bude mít i po letošním hlasování.

Miroslav Kalousek upozornil, že výsledek mohl být lepší, podepsala se na něm nízká volební účast. Strany – včetně TOP 09 – podle něj nedokázaly své voliče přesvědčit, aby přišli k volbám. „My víme, že voliče v krajích máme. Tentokrát jim volby nestály za to, aby se vydali do volební místnosti. To je naše chyba. Musíme umět vysvětlit, proč je tak důležité k volbám jít a dát nám svůj hlas,“ řekl Miroslav Kalousek.

Přesvědčit sympatizanty, aby příště k volbám přišli, označil za výzvu, která před TOP 09 nyní stojí. Navázal na sportovní terminologii tří úspěšných senátních kandidátů.

„Vstupujeme do druhého poločasu, který skončí volbami v roce 2017. Nepochybuji, že TOP 09 jako strana, která vyznává svobodu a demokracii, uspěje. Česká republika si to zaslouží,“ dodal předseda TOP 09.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 8. října 2016    

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme