× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09 a ODS kandidují společně v Moravskoslezském kraji

3. 6. 2020

TOP 09 a ODS představily společnou koaliční kandidátku do krajských voleb v Moravskoslezském kraji. Lídrem kandidátky bude náměstek hejtmana pro dopravu a chytrá IT řešení Jakub Unucka (ODS), lídryní za TOP 09 ředitelka opavského gymnázia Monika Klapková.

„Dnes jsme udělali další krok k tomu, aby byl letošní rok začátkem velké změny v české politice. Naše snaha o spolupráci programově blízkých stran přinesla další hmatatelný výsledek, když v Moravskoslezském kraji představujeme jasně pravicovou kandidátku s ODS. Věřím, že úspěšná spolupráce v krajských volbách, kdy v řadě krajů vznikají společné kandidátky demokratických stran, je předstupněm ke společnému postupu do sněmovních voleb v roce 2021,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Mám radost, že můžu oznámit vznik další volební koalice, do krajských voleb v Moravskoslezském kraji jdeme s TOP 09. Naši politici zde se mohou chlubit řadou výsledků. Podařilo se jim například odblokovat stavbu obchvatu Ostravy, prosadit projekt duálního vzdělávání a zdůraznit ekologické kritérium u veřejných zakázek. Cílem lídra Jakuba Unucky, úspěšného náměstka hejtmana, je dosáhnout co nejlepšího výsledku ve volbách, aby mohl se svým týmem postavit Moravskoslezský kraj na nohy,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Jsem přesvědčený, že společně oslovíme mnohem více voličů a díky tomu budeme mít dostatečnou sílu prosadit náš program v krajském zastupitelstvu. Na kandidátku jsme za TOP 09 nominovali důvěryhodné osobnosti. Jsem velmi rád, že lídryní TOP 09 je velmi úspěšná ředitelka opavského gymnázia a zastupitelka Monika Klapková. Silnou kandidátku TOP 09 zastupuje také rektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja,“ uvádí předseda krajské organizace TOP 09 Herbert Pavera. Senátor Pavera bude zároveň usilovat o hlasy voličů z 18. místa kandidátky.

„Za 4 roky ve vedení kraje jsme odvedli spoustu dobré práce, pořád ale před námi stojí výzvy spojené s celoevropským odklonem od těžby uhlí nebo dopady koronavirové krize. Jsem přesvědčen, že společně se silným týmem, který tvoří společnou kandidátku, se nám podaří posunout kraj o kus dál. Už na konci měsíce představíme Modrý plán, který bude obsahovat konkrétní řešení pro každou obec v regionu,“ říká lídr společné kandidátky Jakub Unucka.

Předseda moravskoslezské ODS Pavel Drobil je rád, že se podařilo společnou kandidátku domluvit: „Pokud nechceme, aby propadly hlasy voličů středopravicových stran, musíme spolupracovat. A já mám radost z toho, že se nám to s TOP 09 podařilo, pro celý kraj je ale škoda, že se nepřipojily i další demokratické strany.“

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Osobnosti: