Senátoři Bedřich Moldan a Jaromír Štětina budou kandidovat za TOP 09

3. 3. 2010

Předsednictvo TOP 09 po dohodě s hnutím Starostové a nezávislí na svém včerejším zasedání doporučilo Výkonnému výboru TOP 09, aby schválil Bedřicha Moldana a Jaromíra Štětinu jako kandidáty TOP 09 v senátních volbách, které se uskuteční na podzim tohoto roku. Bedřich Moldan bude kandidovat ve volebním obvodu č. 25 Praha 6 a Jaromír Štětina ve volebním obvodu č. 22 Praha 10. „Mám dojem, že byli zvoleni kandidáti, kteří opravdu reprezentují svůj region a nikoliv kandidáti nadiktovaní shora," shrnul předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Jsem velmi poctěn, že budu kandidovat v obvodu, kde žiji od svých studentských let, a k němuž mám vřelý osobní vztah. Chtěl bych svými celoživotními zkušenostmi přispět nejen k jeho rozkvětu, ale i k tomu, aby byly uchovány jeho výjimečné vlastnosti, pro které je tato část Prahy tak ceněna," řekl Bedřich Moldan, který je současným senátorem za Kutnohorsko a Havlíčkobrodsko. Na Karlově Univerzitě je profesorem v oboru ochrana životního prostředí a ředitelem Centra pro otázky životního prostředí. Bedřich Moldan je bývalý ministr životního prostředí a zastával také řadu vedoucích funkcí v rámci EU a OSN.

„Jsem rád, že jsou to právě přemýšlivé pražské obvody ‚šestka‛ a ‚desítka‛, v nichž se TOP 09 s podporou hnutí Starostové a nezávislí na podzim pustí do volebního klání. Jdu spolu s TOPkou do voleb především proto, že mi vyhovuje její zahraničně-politický program," uvedl současný senátor za Prahu 10 Jaromír Štětina. Jako uznávaný novinář se specializoval především na reportáže z válečných konfliktů v Evropě, Asii a Africe. Je držitelem několika prestižních ocenění včetně Státního vyznamenání Za zásluhy. Jaromír Štětina je nejen spoluzakladatelem Syndikátu novinářů a humanitární společnosti Člověk v tísni, ale i zakladatelem českého raftingu.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09