Předsedou Senátu byl zvolen Miloš Vystrčil, místopředsedy za ODS a TOP 09 Jiří Oberfalzer a Tomáš Czernin

2. 11. 2022

V horní komoře Parlamentu ČR byla ve středu 2. listopadu zahájena ustavující schůze Senátu. Senátoři v roli předsedy zvolili Miloše Vystrčila (ODS), v roli místopředsedů na rovněž na návrhy senátorského klubu Jiřího Oberfalzera (ODS) a Tomáše Czernina (TOP 09).

„Své zvolení nevnímám jako osobní úspěch, ale jako potvrzení toho, že Senát plní svou roli a chová se tak, jak od něj očekává ústava a také český lid. Budu dělat všechno pro to, aby tomu tak bylo i nadále,“ řekl po svém zvolení Miloš Vystrčil, předseda Senátu PČR.

„Velmi si vážím důvěry v zastupování občanů ve funkci místopředsedy Senátu, je to pro mě zavazující. Těším se na práci v posilování důležitých hodnot a dalšího směřování demokratické instituce, jako je právě Senát Parlamentu ČR,“ řekl Tomáš Czernin, místopředseda Senátu PČR. Tomáš Czernin ve volbě obdržel 64 hlasů.

„Zvolení do funkce místopředsedy Senátu si velmi vážím a děkuji svým kolegyním a kolegům za důvěru. Ve funkci navážu na svou dosavadní práci pro občany v zájmu jejich i zájmu naší země,“ řekl Jiří Oberfalzer, místopředseda Senátu PČR. Jiří Oberfalzer ve volbě získal 69 hlasů.

Senátorský klub ODS a TOP 09 bude mít zároveň zastoupení předsedů v pěti výborech: Miloše Vystrčila v Organizačním výboru, Tomáše Goláně v Ústavně-právním výboru, Jiřího Růžičky ve Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice, Vladislava Vilímce ve Výboru pro záležitosti Evropské unie a Romana Krause ve Výboru pro zdravotnictví.

Jan Kocourek, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Osobnosti: Tomáš Czernin
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme