× Pohněme s tím. Společně!

Předseda má být transparentní

25. 3. 2010

Od dnešního rána můžete v ulicích zahlédnout dvojplakáty s předsedou TOP 09 a heslem „PŘEDSEDA MÁ BÝT TRANSPARENTNÍ". „Cítím se tam bezvadně," odpověděl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na otázku, jak se mu líbí nové billboardy. „Soukromí normálního občana je třeba ctít a každý na něj má svaté právo. To však neplatí pro politika, pro člověka, který pracuje pro veřejnost. Ten se musí s privilegiem soukromí rozloučit a otevřít se tak, aby byl každý detail, především jeho majetkových poměrů, všem jasný," uvedl na vysvětlenou Karel Schwarzenberg. „Snažíme se upozornit na všeobecný nešvar české politiky. Bohužel, mezi jednotlivými stranami v tom velký rozdíl není, majetkové poměry politiků jsou často nejasné, " upozornil na smysl kampaně Karel Schwarzenberg.

Politická strana TOP 09 má připraven komplexní program boje proti korupci. Například při zadávání veřejných zakázek prosazujeme maximální využití internetu a vyloučení možnosti, aby se uchazeč dovolával obchodního tajemství. Nejvhodnější nástroj jejich realizace je elektronická aukce. Mezi dalšími nástroji boje proti korupci TOP 09 lze uvést nemožnost veřejného sektoru uzavřít smlouvu s právnickou osobou s neprůhlednou vlastnickou strukturou nebo povinnost politických stran zveřejnit rozpočty volebních kampaní. Ostatní protikorupční opatření představí TOP 09 spolu s dalšími prioritami svého programu příští týden.

Banner ke stažení

Další naše bannery si můžete stáhnout na www.top09.cz/podporovatele/bannery/