Pospíšil chce prosadit krizový plán pro Prahu, povede pražské zastupitele za Spojené síly

8. 10. 2018

Dnes proběhlo ustavující jednání nového zastupitelského klubu Spojených sil pro Prahu. Předsedou klubu zastupitelů se stal předseda TOP 09 a lídr kandidátky Jiří Pospíšil, místopředsedkyní klubu pak bude Hana Marvanová za STAN, Jan Wolf za KDU-ČSL a Radek Vondra za TOP 09. Zastupitelé Spojených sil za Prahu na základě dosavadních jednání vidí jako nejrealističtější řešení trojkoalici s Pirátskou stranou a hnutím Praha sobě.

„Naším cílem je, abychom předešli tomu, co se v Praze stalo před čtyřmi lety, kdy zde vznikla koalice bez společné programové vize. Chci proto, abychom se dohodli na podrobném krizovém plánu pro Prahu, který jasně zakotví priority nezbytné pro rozvoj hlavního města v příštích letech,“ říká nový předseda klubu zastupitelů Spojených sil pro Prahu Jiří Pospíšil.

Ten dnes také zaslal e-mail primátorce Adrianě Krnáčové, kde ji vyzývá k tomu, aby stávající vedení města již nečinilo žádné zásadní kroky, a to zejména s dopadem na městský rozpočet. Tato výzva se podle Pospíšila týká i dalších městských částí.

„Praha samozřejmě potřebuje standardní správu, nicméně všechna důležitá povolební rozhodnutí bez této konzultace by vyvolala jen zbytečná podezření a pachuť, podobně jako tomu bylo v různých případech z minulosti. Vzpomeňme například nákup vojenské techniky těsně po volbách v roce 2006. Tomu se jistě všichni chceme vyhnout,“ píše v e-mailu primátorce Jiří Pospíšil. Pospíšil dále uvedl, že by byl rád, kdyby to samé platilo i u jednotlivých městských částí.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Praha 8. října 2018