Poslankyně Sommerová navrhla projednat odvolání Lipovské a Nerušila z rady ČT a ČRO

2. 8. 2021

Poslankyně klubu TOP 09 Olga Sommerová (LES) a členka Volebního výboru Poslanecké sněmovny, reaguje na aktuální situaci, kdy členka Rady České televize Hana Lipovská a člen Rady Českého rozhlasu Josef Nerušil oznámili kandidaturu do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a existuje důvodné podezření, že tím porušili zákony o České televizi a Českém rozhlasu.

Olga Sommerová písemně požádala předsedu Volebního výboru Stanislava Berkovce o zařazení dvou bodů programu na následující řádné jednání Volebního výboru začátkem září:

1. Odvolání paní Hany Lipovské z Rady České televize pro důvodné podezření z porušení zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi, resp. z důvodu střetu zájmů a etické kolize jednání paní radní v situaci, kdy kandiduje do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za konkrétní politický subjekt, jehož program a zájmy se zavázala hájit.

2. Odvolání pana Josefa Nerušila z Rady Českého rozhlasu pro důvodné podezření z porušení zákona č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu, resp. z důvodu střetu zájmů a etické kolize jednání pana radního v situaci, kdy kandiduje do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za konkrétní politický subjekt, jehož program a zájmy se zavázal hájit.                                                 

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Osobnosti: Olga Sommerová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme