Poslanecký klub TOP 09 a Starostové mění složení

22. 10. 2012

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové mění své složení. Na místo úspěšného senátního kandidáta Luďka Jeništy přichází starosta Kralup nad Vltavou Petr Holeček.

Luděk Jeništa se jako trojnásobný starosta obce Vlašim stal členem dolní komory Parlamentu v roce 2010. Ve Sněmovně patřil k poslancům s téměř stoprocentní účastí při hlasování, byl členem výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a výboru pro životní prostředí. V druhém kole senátních voleb získal přes 55 procent hlasů.

Luděk JeništaDěkuji všem voličům za jejich podporu. Své odhodlání aktivně řešit problémy jsem již prokázal na komunální úrovni, kdy jsme pro Vlašim za posledních osm let získali více než půl miliardy korun. Se stejným nasazením chci nyní pracovat i v Senátu,“ říká Luděk Jeništa a dodává: „První věcí, která mě v Senátu čeká, je, jak doufám, hlasování o vládních reformách, což by znamenalo, že došlo v této oblasti k dohodě ve vládní koalici. Vedle toho pak pomoc s realizací vlastnického provozování úpravny vody Želivka. Chceme totiž vytvořit společnost, která by vykonávala tento provoz a byla stoprocentně vlastněna městy a obcemi, jež jsou zároveň akcionáři, aby veškeré zisky zůstávaly doma a byly využity pro kvalitu pitné vody pro okolní obce.“

Luďka Jeništu v poslanecké lavici nahradí další úspěšný starosta Petr Holeček, který stejně jako Luděk Jeništa studoval na Pedagogické fakultě v Ústí nad Labem. Petr Holeček je od roku 1990 zastupitelem Kralup nad Vltavou, později se stal místostarostou a následně starostou města.

Jako dlouholetý kantor bych velmi rád využil své zkušenosti ve školství a výchově mládeže v příslušných výborech,“ říká nový poslanec Petr Holeček. „Dlouhodobě se z pozice komunálního politika zajímám i o životní prostředí a problematiku ochrany přírody a kulturních i přírodních památek. Zároveň chci pomoci rozvoji měst i obcí, které v dnešní době bojují s nedostatkem financí i nezájmem mnoha obyvatel o vlastní bydliště či region. Jsem proto podporovatelem a příznivcem občanské společnosti a dobrovolných občanských sdružení a spolků,“ dodává Holeček.

Ve svém volném čase se Petr Holeček věnuje sportu a práci s mládeží, dlouhá léta vedl oddíl vysokohorské turistiky a pracoval jako skautský vedoucí. Mimo jiné absolvoval  více než roční jízdu na kole kolem světa.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09