× Pojďte do toho s námi.

ODS, KDU-ČSL a TOP 09 jdou do toho SPOLU a vyzývají občany: Pojďte s námi!

9. 12. 2020

ODS, KDU-ČSL a TOP 09 dnes představily slogan „Jdeme do toho SPOLU“, který má podle nich symbolizovat společnou snahu o změnu poměrů v České republice. Spolu s tím na tiskové konferenci předsedové tří stran spustili web pojdtesnami.cz a představili ideová východiska spolupráce. Uskupení plánuje na začátku příštího roku představit volební program a vyzývá občany ČR, aby změnu, kterou chce koalice přinést, podpořili, nebo se do ní aktivně zapojili.

„Stále více se ukazuje, že Česká republika změnu potřebuje a my víme, že spolu dokážeme řídit zemi lépe a ve prospěch občanů naší země. Nyní jsme se usnesli na základních ideových východiscích a už na začátku příštího roku představíme program, na kterém pracují naši odborníci v programových týmech. Nespojili jsme se totiž proti někomu, ale pro něco. Pro hodnoty, které stojí za to hájit. Svobodu, demokracii a naše místo na Západě. Pro fungující a srozumitelný stát. Jdeme do toho spolu, protože tahle země si zaslouží víc. Jdeme do toho spolu, protože tahle země potřebuje změnu. A protože chceme spolu dát naši zemi dohromady,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Lidé chtějí akčnější vládu. Našli jsme partnery, se kterými ji vytvoříme. Máme chuť, známe se, rozumíme si a poučili jsme se také z chyb, které jsme předtím udělali. Máme jasnou představu o tom, kam chceme naši zemi posunout a čemu naopak zabránit. Spolu chceme změnit v naší zemi podmínky pro ty, kteří poctivě pracují, podnikají, vychovávají dobře své děti, chtějí lepší životní prostředí, předvídatelnou vládu, jež má odvahu řešit i dlouho odkládané problémy, jako jsou penzijní reforma, pomalý rozvoj infastruktury nebo nedostatek bytů,“ vysvětluje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Nejsme žádné hnutí, které vám bude mazat med kolem úst a říkat bezobsažná líbivá lákadla. Jdeme do toho spolu jako jasná (a troufnu si říct jediná) alternativa pro všechny středopravicové voliče a zároveň jediná konzervativně-liberální síla, která má v srdci tradice, na nichž naše země vyrostla, ale na svět se dívá moderním pohledem,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a dodává: „Nicméně Česko dáme dohromady jedině spolu, pojďte do toho s námi. Nikdy v historii nebylo snadnější promlouvat ke stovkám, tisícům lidí z tepla obýváků. Pojďte prosím tuto svou ohromnou sílu využít jako podporu velké změny, kterou může rok 2021 přinést. Na webové stránce pojdtesnami.cz zůstaneme společně v kontaktu.“

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Osobnosti: