MF: Porušování herního zákona se netoleruje a nevyplácí

Ministerstvo financí ve spolupráci s daňovou a celní správou za spoluúčasti cizinecké policie zorganizovalo celostátní integrovanou kontrolní akci v hernách a kasinech na území celé České republiky. Kontroly proběhly v pátek 11. května v nočních hodinách ve více než 20 městech všech krajů a zkontrolováno bylo jednorázově přes 100 provozoven.

18. 5. 2012

“Dáváme tím jasně najevo, že porušování herního zákona a dalších zákonů se netoleruje a nevyplácí,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. Akce byla prioritně zaměřena na zjištění přítomnosti mladistvých, kterým je vstup do heren a kasin ze zákona zakázán, a dodržování dalších povinností vyplývajících z loterního zákona. Kontrola se taktéž zabývala neoznačenými nekolkovanými lihovinami a tabákovými výrobky a nelegálním zaměstnáváním cizinců.

Při kontrolách byla shledána celá řada nedostatků týkajících se především porušení loterního zákona. Mezi nejzávažnější přečiny, které byly zjištěny, patří přítomnost osob mladších 18 let v herně nebo jejich účast na hře. Provozovatelům tak hrozí ze zákona pokuta až do výše 10 mil. Kč.

Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF

V Praze 18. 5. 2012

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme