Kučera: Hejtmane Bubeníčku, omluvte se lékařům

22. 3. 2020

Krajský úřad Ústeckého kraje vydal prohlášení, v němž vyzývá lékaře, aby ordinovali i pokud nemají ochranné pomůcky. V prohlášení autoři naznačují, že pokud se do ordinace lékaři nevrátí, je to v rozporu s Hippokratovou přísahou. Toto prohlášení odmítá předseda krajské organizace TOP 09 a radní Loun Michal Kučera a požaduje pro lékaře omluvu hejtmana Bubeníčka.

„Prohlášení „týmu odboru“ Krajského úřadu považuji za mimořádně pitomé! Vidím za ním strach a bezmocnost, protože prostě pořád doháníme tu nevídanou neschopnost premiéra dodat to, co slibuje. Ale ani to nedělá z kohokoliv na krajském úřadu morálního arbitra. Naštvaným doktorům, kteří nepotřebují připomínat, co při promoci slíbili, se musí hejtman Bubeníček za úřad omluvit! K tomu ho vyzývám,“ říká krajský předseda TOP 09 v Ústeckém kraji Michal Kučera.

„Tou správnou cestou je sehnat ochranné pomůcky pro doktory a zdravotníky, jako se to podařilo u nás v Lounech, protože my teď lékaře vážně potřebujeme. Společně to dáme,“ dodává radní města Louny Michal Kučera.

Výzvu k omluvě podporuje také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Jsou politici, kteří si uvědomují, jak jsou pro nás lékaři, sestry, záchranáři a další zdravotníci extrémně důležití a váží si jich, snaží se jim pomoci jak jen se dá. A pak jsou politici, kteří jejich situaci znevažují a zlehčují. Já bych chtěla ubezpečit vás všechny, kteří jste nasazeni v první linii, že všichni politici nejsou takoví. My v TOP 09 si vaší práce extrémně vážíme a víme, že za nás nasazujete své životy v naprosto nedostačujících podmínkách,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Osobnosti: