Kristýna Zelienková je novou členkou klubu poslanců TOP 09

5. 4. 2017

Nezařazená poslankyně Kristýna Zelienková dnes vstoupila do poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. Poslanci TOP 09 ji na dnešním jednání oficiálně přijali do frakce, která má tímto nově 26 členů. Klub si také zvolil nového místopředsedu, kterým se stal poslanec Martin Plíšek.

„Vstupem do klubu poslanců TOP 09 chci podpořit stranu, která je ve svých názorech čitelná, konzistentní a proevropská. Pro mě, jako pro politika, jsou tyto věci zásadní,“ řekla poslankyně Kristýna Zelienková (bezpartijní, klub TOP 09 a Starostové).

„Jsem rád, že do poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové přichází tato aktivní a pracovitá politička.  Kristýna Zelienková je osobnost, která se nebojí říct svůj názor a neohýbá záda. A já se moc těším na spolupráci,“ řekl předseda klubu poslanců TOP 09 Michal Kučera.

Do sněmovny byla Kristýna Zelienková zvolena v roce 2013. Od srpna 2016 působila jako nezařazená poslankyně. Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti, a také členkou rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny. „Téměř rok pracuji ve sněmovně jako nezávislá poslankyně. Jako samotný voják na bojišti toho ale moc nezmůžu. Proto chci být v týmu lidí, kteří táhnou za jeden provaz a prosazují zákony, které skutečně pomáhají lidem,“ dodala poslankyně Zelienková.

Jako poslankyně se věnuje legislativnímu řešení kolem exekucí a lichvářských půjček. Mimo jiné prosadila, aby se exekuce rodičů, kteří neplatili za odvoz odpadu, nepřenášely na jejich děti.

Současné vedení klubu TOP 09 a Starostové:

Michal Kučera (předseda),
Anna Putnová, Marek Ženíšek, Václav Horáček a Martin Plíšek (místopředsedové).

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 5. dubna 2017