Klub starostů TOP 09 si zvolil nové vedení

18. 1. 2019

Klub starostů TOP 09 si dnes na členské schůzi zvolil nové vedení. Novým předsedou klubu se stal starosta jihomoravského města Letovice Petr Novotný, za místopředsedy pak členové klubu zvolili bývalého poslance a dlouholetého starostu městské části Praha-Libuš Jiřího Koubka a starostu středočeské obce Černolice Pavla Schmidta. Jednání se jako host zúčastnil i předseda TOP 09 Jiří Pospíšil a první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Jsem rád, že máme řadu aktivních a úspěšných komunálních politiků, kteří se nejen dobře starají o svá města a obce, ale také své zkušenosti předávají kolegům z TOP 09, kteří jsou v komunální politice noví. To jen hlavní smysl našeho klubu starostů, aby si komunální politici vyměňovali své zkušenosti. Proto gratuluji nově zvolenému předsedovi panu starostovi Novotnému a přeji, ať se mu se mu daří propojovat naše komunální politiky co nejlépe,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Klub starostů TOP 09 vznikl v roce 2015. Cílem klubu je sdružování komunálních politiků zvolených za TOP 09, jejich vzájemná výměna zkušeností, získávání nových poznatků a přinášení nových témat pro komunální i celostátní politiku na základně praxe a hodnot TOP 09.

„Děkuji kolegům za důvěru, kterou mi svou volbou projevili. Čeká nás nyní hodně práce, protože po komunálních volbách se dostala do zastupitelstev za TOP 09 řada nových lidí. Osobně bych chtěl, aby zde klub byl právě pro ně a poskytoval jim podporu při jejich začátcích. Ostatně už nyní máme přichystané školení pro nové zastupitele na začátek února,“ uvedl nově zvolený předseda Klubu starostů TOP 09 Petr Novotný.

Předseda Klubu starostů TOP 09 je z titulu funkce členem předsednictva TOP 09.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Osobnosti: