Klub starostů TOP 09 má nové vedení, předsedou se stal Pavel Janda

4. 8. 2021

Klub starostů TOP 09 dnes na členské schůzi zvolil nové předsednictvo. Novým předsedou klubu se stal starosta okresního města Louny Pavel Janda, za místopředsedy pak členové klubu zvolili starostu jihomoravské obce Branišovice Marka Sovku a bývalého poslance a dlouholetého starostu městské části Praha-Libuš Jiřího Koubka. Jednání se zúčastnili i hosté - předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, první místopředseda Tomáš Czernin a europoslanec Jiří Pospíšil.

„Gratuluji nově zvolenému předsedovi Pavlu Jandovi, jsem velmi ráda, že máme přes 500 zastupitelů, kteří odvádějí každodenní kvalitní práci přímo ve městech a obcích. Jejich sdružení v Klubu starostů vítám, protože právě na akcích tohoto klubu si naši zastupitelé vyměňují zkušenosti a ti zkušenější mohou pomoci nováčkům v komunální politice. Výměna zkušeností a sdílení příkladů dobré praxe je ostatně hlavním smyslem našeho klubu starostů,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Klub starostů TOP 09 vznikl v roce 2015. Cílem klubu je sdružování komunálních politiků zvolených za TOP 09, jejich vzájemná výměna zkušeností, získávání nových poznatků a přinášení nových témat pro komunální i celostátní politiku na základně praxe a hodnot TOP 09. Za TOP 09 pracuje v komunálních zastupitelstvech 535 zastupitelů.

„Velmi si vážím důvěry, kterou do mne kolegové vložili. Budu usilovat o to, aby klub starostů pod novým vedením byl poradním orgánem pro náš poslanecký i senátorský klub, pohled z praxe je v některých fázích tvorby legislativy zásadní. Za hlavní úkol našeho klubu považuji co nejlépe připravit komunální politiky TOP 09 na komunální volby, které nás čekají už téměř za rok. Budu usilovat o to, abychom pomohli našimi zkušenostmi všem, kteří o to budou mít zájem a věřím, že v příštím roce TOP 09 ve volbách uspěje,“ uvedl nově zvolený předseda Klubu starostů TOP 09 Pavel Janda.

Předseda Klubu starostů TOP 09 je z titulu funkce členem předsednictva TOP 09.

 

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme