Europoslanec Luděk Niedermayer vstoupil do TOP 09

30. 11. 2017

Europoslanec Luděk Niedermayer vstoupil do TOP 09. Bývalý viceguvernér České národní banky a uznávaný ekonom nově rozšířil řadu osobností, které se rozhodly pro TOP 09. Od voleb podalo přihlášku do strany více než 260 lidí. Niedermayer se stal členem regionální organizace TOP 09 v Praze 2 tento týden.

„Věřím v hodnoty a zásady, které TOP 09 reprezentuje. Jsem přesvědčen, že představují tu správnou cestu k dobré budoucnosti naší země pro nás i pro budoucí generace. Budu proto i nadále dělat vše proto, aby tyto hodnoty a zásady byly co nejvíce slyšet doma i v zahraničí,“ říká nový člen TOP 09 Luděk Niedermayer. Svou roli vidí hlavně v pomoci TOP 09 v ekonomické oblasti a ve srozumitelnější komunikaci evropských témat. „Doufám, že nyní budu pro lidi z TOP 09 o něco blíže a moje know-how bude proto pro stranu přínosnější,“ dodal Niedermayer.

Luděk Niedermayer (51) absolvoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně a v roce 1996 se stal v 29 letech nejmladším členem bankovní rady ČNB. O čtyři roky později byl jmenován jejím viceguvernérem. Po 8 letech ve funkci odešel do soukromého sektoru a pracoval ve významné konzultační společnosti Deloitte. Byl také členem expertního týmu pro hospodářskou politiku Svazu průmyslu a dopravy. Od roku 2014 je europoslancem a vedoucím české delegace v rámci největšího klubu v Evropském parlamentu - Evropské lidové strany. Jako místopředseda významného Hospodářského a měnového výboru (ECON) se v rámci ekonomické agendy zabývá daňovou problematikou, řešením daňových úniků a praní špinavých peněz. Ve Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE) se aktivně podílí na podobě zimního energetického balíčku.

„Odbornost pana Niedermayera v ekonomických tématech, jeho vhled do evropské politiky a schopnost dlouhodobého uvažování na několik desetiletí dopředu jsou přínosem pro TOP 09 i pro celou českou politickou scénu. Jeho příklad ukazuje, že je odpovědné se veřejně přihlásit ke svým názorům a aktivně se zapojit. Věřím, že bude motivovat další, aby právě nyní vstoupili do TOP 09 a pomohli zachovat principy demokracie a svobody. My je rádi mezi sebou přivítáme,“ říká Jana Cagašová, která je předsedkyní organizace TOP 09 Praha 2.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Praha, 30. listopadu 2017