Schwarzenberg: Uvidíme se v lepším čase

Prezidentský kandidát, ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg dorazil krátce před uzavřením volebních místností do paláce Lucerna v centru Prahy. Se svými příznivci a stovkami novinářů zde hodlá sledovat průběžné výsledky druhého kola prezidentské volby, ve které o křeslo hlavy státu bojuje s Milošem Zemanem.

26. 1. 2013

Neúspěšný prezidentský kandidát, ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v Lucerně Music Baru uznal porážku a poděkoval svým zastáncům.

"Deset procent je jasný rozdíl, zvítězil Miloš Zeman, což uznávám, doufám, že se mu podaří býti prezidentem všech českých občanů."

"Jsem překvapen nesčetnými pomocníky, kteří se dali do boje v krajích. Byli to hlavně mladí, ale i osmdesátiletí," poděkoval dobrovolníkům. "Tým bojoval statečně a nikdy se nedopustil lží a nikdy podpásovek, ani pod největším napětím k tomu nedošlo a zachovali jsme si čest i v této porážce."

"Přes tento jasný výsledek všem voličům, kteří v tom studeném počasí volit, vám musím vyjádřit svou úctu a díky. Děkuju mnohokrát a uvidíme se v lepším čase."

Centrum Schwarzenbergova štábu je v podzemním Lucerna Music Baru, přišli tam mimo jiné režisér Jan Hřebejk, básník Jan Vodňanský, zpěvačka Marie Rottrová. Přítomen byl také bratr někdejšího prezidenta Václava Havla Ivan, jehož rodině palác nyní patří. Novináři z Česka i zahraničí zaplnili středisko v kavárně Lucerny v prvním patře.

(mav), ČTK

tyden.cz, 26. 1. 2013, rubrika: Domácí

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme