Lobkowicze a Janka čeká boj o senátní křeslo

26. 1. 2012

Do podzimní bitvy o Senát nasadí TOP 09 v Plzeňském kraji dva své poslance. Křimický podnikatel se šlechtickými kořeny Jaroslav Lobkowicz se pokusí uspět v okrsku Rokycany, významný oční chirurg Michal Janek zabojuje na Domažlicku. Oba politiky již jednomyslně nominovalo předsednictvo krajského výboru strany.

„Jako poslanci jsou pro veřejnost naprosto čitelní, což není případ mnohých jiných nominovaných jmen pro volby do horní komory parlamentu. Naše rozhodnutí proto bylo i přes jejich angažovanost ve Sněmovně jednoznačné,“ řekl krajský předseda Marek Ženíšek. V jiných stranách ještě rozhodnuto není, ale senátorka za Domažlicko Jiřina Rippelová (ČSSD) už Právu potvrdila, že chce svůj post obhajovat.

„Mám ale protikandidáta. Jasno bude po primárkách, které se uskuteční 19. února,“ sdělila Rippelová. Stávajícímu senátorovi za Rokycansko Luďku Sefzigovi (ODS) na podzim končí již druhé volební období. „Znovu již kandidovat nebudu,“ řekl Právu Sefzig. Podle regionálního manažera občanských demokratů Michala Šaška se bude o kandidátech pro oba volební okrsky rozhodovat po polovině dubna.

(ib)

Právo, 26. 1. 2012, Rubrika: Jihozápadní Čechy, str. 10

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme