Ženíšek: Zoufalost kmotrovského slepence Hlavou dolu

Komentář lídra v Plzeňském kraji Marka Ženíška

18. 10. 2013

Exprezident Václav Klaus stihl za několik měsíců vyrobit tři hrubé politické chyby a rozloučil se tak s vysokou českou politikou ve stylu samurajských sebevražd. Nejdříve podivná lednová amnestie, pak podpora Miloše Zemana, která vedla k prosazování autoritářských postupů v zemi a nakonec podpora podivné formace, která si říká Hlavu vzhůru. Klaus se tím zcela odepsal a jeho názory již nejsou pro naši politickou scénu relevantní.

Když pak v minulých dnech politická cestovatelka Jana Bobošíková zjistila,že hlava vzhůru není, že je naopak úplně dolu, použila i některé nestoudné postupy, které hraničí se zoufalstvím. Hovořím o obrázku, který se objevil na internetových stránkách bobošíkovců. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg tam byl vyobrazen s hákovým křížem za hlavou. To už je něco, u čeho si musíte poklepat prstem na čelo.

Hlava vzhůru a někdejší kandidátka KSČM na prezidenta Bobošíková také tvrdí, že její hnutí je pravicové. Je to stejné, jako když to říká bývalý komunista Andrej Babiš či Tomio Okamura, o jehož politické orientaci nevíme nic a nikdy to ani nezjistíme. Na hlavu postavená je pak podpora, kterou paní Bobošíkové poskytli uprchlíci z ODS. U mnoha z nich je jasné pouze to, že to není jejich vlastní rozhodnutí, ale že je pořád ze zákulisí řídí nejrůznější kmotři. Výsledek podobně zoufalého pokusu již vidíme.

Zatímco před lety dokázala Jana Bobošíková a její formace nalákat alespoň nějaké voliče (v roce 2010 dosáhla ve volbách do sněmovny slušného výsledku 3,67 procenta a hlas ji dalo 192 tisíc občanů), teď se v preferencích propadla do naprosté nicoty. Nepoprala se za nikoho a je hlavou dolu.

Marek Ženíšek
místopředseda TOP 09