Ženíšek: Zahraniční agenti a parazité. Kdo dál?

Komentář místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška

Přiznám se, že jméno poslankyně Vladimíry Lesenské mi nebylo známo až do chvíle, kdy jsem si přečetl její vyjádření, v němž označila neziskový sektor za hrozbu ruského, ale i českého státu. Rétorika, za kterou by se nemuseli stydět přední normalizační činitelé bývalého Československa, je v ústech představitelky demokratického legislativního orgánu ostudná. Věřím, že naši zahraniční partneři chápou její vyjádření jako deviantní názor jednotlivce a nikoliv jako oficiální postoj Česka.

20. 5. 2013

Z řad sociálních demokratů vůbec v poslední době zaznívají podivuhodné a šokující názory. V živé paměti máme vystoupení stínového ministra financí Jana Mládka, který přirovnal živnostníky k parazitům.

Zdá se, že předseda sociálních demokratů pilně trénuje hašení emocí a vášní nespokojených občanů. Nicméně paradoxně bych jej  pochválil za jeho distancování se od vyjádření poslankyně Lesenské a ujištění, že se nejedná o kolektivní postoj jeho strany. I přesto doufejme, že nedojde k momentu, kdy by sociální demokracie šla na ruku novému českému prezidentovi a ctila jeho přílišnou náklonnost k Rusku.

Nicméně by neuškodilo, když by pan předseda Bohuslav Sobotka místo kritizování vlády a opozice někdy zaměřil pozornost i do vlastních řad. Už jen proto, abychom se nemuseli obávat, kdo se po občanských sdruženích a živnostnících stane objektem kritiky členů sociální demokracie příště.

Marek Ženíšek
místopředseda TOP 09

idnes.cz.blog, 20. 5. 2013

Štítky
Osobnosti: Marek Ženíšek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme