Ženíšek: Věci veřejné se maskovaly Johnem, Bárta se schoval za Okamuru

Komentář lídra v Plzeňském kraji Marka Ženíška

Masky a přetvářka vždy patřily do výbavy strany, která už v podstatě neexistuje, ale přesto se někteří její členové snaží dostat do sněmovny. Jsou to Věci veřejné. V minulých volbách je fiktivně vedl televizní moderátor Radek John a bohužel téměř 11 procent občanů na to skočilo. Ve skutečnosti byl hybatelem dění vždy Vít Bárta. Přestože jeho podnikatelsko-politický projekt, který se proslavil neustálými konflikty, špiclováním vlastních členů a naprostou neschopností řídit svěřená ministerstva, v podstatě odešel do politického záhrobí, Bárta zůstal a znovu nasadil masku. Lépe řečeno, snaží se o to.

16. 10. 2013

Když začalo být Bártovi jasné, že Věci veřejné se natolik zdiskreditovaly, že nedostanou v předčasných volbách ani jedno procento hlasů, přilepil se k Tomio Okamurovi a kandiduje v Plzeňském kraji. Kolik to stálo, se podle všeho nikdy nedozvíme. Překrucování a výmysly přece patří také do výbavy véček. Okamura udělal s Bártou zásadní chybu a riskuje, že do sněmovny se i kvůli němu nedostane. Prodat zboží, které je už dávno zkažené, nelze. Naopak Bárta neriskuje nic. Naštěstí ani nic nezíská, jeho politická kariéra skončila, nemusíme v sobotu ani čekat na vyhlášení jeho výsledku.

Bártovi a Okamurovi voliči na opakovaný trik neskočí a Věci veřejné zůstanou za pár let jen ve vzpomínkách, jak se politika nemá dělat. Budou příkladem, že strana se nedá řídit jako firma. I když jedno hnutí a zejména jeho vůdce to opakují každý den a někteří voliči na to skončí. Jen už to nejsou Věci veřejné.

Marek Ženíšek
místopředseda TOP 09

idnes.cz, 16. 10. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme