Ženíšek: TOP 09 je stabilní součástí Evropské lidové strany nejsilnější frakce EP

Komentář místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška

V pátečním vydání deníku Právo si socialistický lídr kandidátky pro volby do Evropského parlamentu dělá až dojemné starosti s tím, kam si po volbách „sednou“ zástupci TOP 09.

24. 2. 2014

Autor tím má na mysli, do jaké frakce v Evropském parlamentu se zařadí. Přemýšlí, zdali nás přijmou u liberálů či evropských lidovců. Dokonce si klade otázku, zdali nás vůbec někde přijmou. Dovolím si autora ujistit, že tato starost je zbytečná. TOP 09 je už tři roky stabilní součástí Evropské lidové strany, která je nejsilnější frakcí v Evropském parlamentu, a naši zvolení europoslanci se tedy po volbách logicky do této frakce zařadí. Právě síla této frakce je zárukou toho, že naši europoslanci budou hájit zájmy svých voličů nejenom s plným nasazením, ale také úspěšně a účinně. Ve srovnání s většinou ostatních českých europoslanců se totiž budou moci opřít o více spojenců, bez nichž se úspěšná politika v Evropském parlamentu dělat nedá. Věřím, že dokážeme voliče oslovit s programem odbyrokratizované a řádně hospodařící Evropy žijící z výsledků práce a ne na dluh a pozici nejsilnější frakce obhájíme.

Našimi hlavními soupeři budou rozhazovační socialisté, evropské integrace se štítící, a proto v EU izolovaní občanští demokraté a ideově neukotvení babišovci, kteří zatím v EU tápou a dosud se k žádnému politickému proudu nepřiřadili. Čeští voliči tak budou patrně ochuzeni o informaci, kam v EU vlastně patří. Informací, se kterou naopak čeští voliči dle svého uvážení pracovat mohou, je charakter socialistické frakce v Evropském parlamentu, do níž pan profesor Keller a jeho následovníci nezadržitelně míří. Je tomu sotva pár dnů, kdy předseda této frakce Rakušan Swoboda navrhl na Nobelovu cenu míru kosovskoalbánského teroristu Thaciho. Jestli takto smýšlí předseda, leccos to vypovídá i o socialistické frakci jako takové. To by mělo pana Kellera trápit víc než jeho podivná obava z nových nedorozumění v souvislosti s domnělým rozpadem čitelné politické scény v ČR.

Marek Ženíšek, místopředseda TOP 09

Právo, 22. 2. 2014,  rubrika: Publicistika, str. 6

Štítky
Volby: 2014 evropský parlament
Osobnosti: Marek Ženíšek
Témata: EU
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme