Volit a hrát si – synonyma?

Komentář volebního manažera TOP 09 Jaroslava Poláčka

20. 4. 2010

Alexandr Mitrofanov označil nový projekt TOP 09 (www.snemovnivolby.cz) za hračku. Moderní, sexy, ale přece jen hračku, která ztrácí tento charakter tím, že obsahuje odkazy na TOP 09.

Volební návod však není hračkou, je příspěvkem TOP 09, jak voličům interaktivně, tedy jednoduše a přehledně, představit možnosti, jak mohou volit, aniž by byli v místě svého příslušného okrsku.

Na rozdíl od jiných projektů, zejména těch negativních, nepředstírá, že jde o projekt, který vznikl z nezávislé iniciativy, ale hlásí se k tomu, že tyto stránky nechá vyrobit. Což bohužel v kampani je spíš výjimkou.

Návštěvník webu nechť sám posoudí, zda příliš obtěžuje vlastní reklamou. Onen zmíněný podpis autorství totiž spočívá pouze v zápatí projektu a v jediném odkazu na možnost podpořit TOP 09. Vedle toho zde je odkaz na oficiální stránky ministerstva vnitra, které se věnují všemu, co je s volebními pravidly spojeno.

Nechci se pouštět do polemiky, zda výzva k volbám, která obsahuje odkaz na „rudé", je tím, co by zásadně měnilo smysl těchto stránek. V době, kdy každou hodinu naše země padá o dvacet miliónů do vyššího dluhu, je to k úvaze každého.

Nepřísluší mi komentovat ani mantru o kroku Miroslava Kalouska, který v důsledku nevedl k tomu, že by u nás vládli komunisté. Za mnohem důležitější považuji to, že nový web vidělo jen první den víc než 2000 lidí. Jestli alespoň desetina z nich nyní má novou informaci, jak si vyzvednout volební průkaz, považuji to za skromný úspěch. Nepochybujeme, že vyšší volební účast všichni potřebujeme - víc, než si myslíte.

Jaroslav Poláček
volební manažer TOP 09
Právo, 20. 4. 2010, Rubrika: Publicistika, Strana: 6
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme