Schwarzenberg: Návratem by si Klaus uškodil

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg označil rozhodnutí Václava Klause nekandidovat v předčasných volbách za moudré rozhodnutí.

29. 8. 2013

Podle Schwarzenberga si Klaus spočítal, že by se mu jeho návrat do politiky nemusel povést. „Moudře rozeznal, že by mu to neprospělo a v dnešní náladě by velký úspěch neměl. Naopak, když se bude vyjadřovat čas od času jako státník, tak bude víc slyšet, než kdyby se teď opotřeboval,“ dodal.

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek na Klausovo rozhodnutí reagoval slovy: „Kandidovat nebo nekandidovat je svobodné právo každého občana a prezident toto právo využil.“ Klausovo rozhodnutí nezaskočilo šéfa opoziční ČSSD Bohuslava Sobotku. „Neočekával jsem, že by do voleb kandidoval, takže mě to nepřekvapilo. Myslím, že Václav Klaus se negativně podepsal na vývoji naší země zejména v 90. letech, a proto by se už do aktivní politiky vracet neměl,“ sdělil včera Právu.

Podle šéfa hnutí ANO Andreje Babiše to je skvělá zpráva. „Klaus si už konečně uvědomil, že po tom všem, co za těch 20 let nadělal, by měl odejít. Už ráno jsem na internetu napsal, že v pondělí si v hospodě dali dostaveníčko Klaus, Bobošíková, Topolánek, Tluchoř, Jakl a že top tým kandidátů na všechno je kompletní,“ řekl Babiš Právu.

(rsk, jov)

Právo, 29. 8. 2013, rubrika: Zpravodajství, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme