Putnová (TOP09): Na setkání se seniory v Bystrci

27. 2. 2010
Děkanka FP VUT bez servítek popsala seniorům současnou situaci v ČR.

Ve čtvrtek 25. února 2010, proběhlo pravidelné setkání Senior klubu Bystrc za přítomnosti jedničky jihomoravské kandidátky TOP 09 Anny Putnové.

Senior klub Bystrc řídí velice vitální jednaosmdesátiletý pan Vladimír Rajský, který ve svém věku vede i cestovní kancelář pro seniory, je správcem domu a má mnoho dalších aktivit. Jak sám říká: „Jsem k zastižení jen na e-mailu nebo od 19:00 do 20:00 hodin na telefonu, kdy jsou televizní zprávy a moje žena mě nutí sledovat aktuální dění."

Anna Putnová představila seniorům nový politický subjekt. Řekla několik slov o programových zásadách TOP 09 a připravovaném programu. Nezapomněla se zmínit o dosavadním působení strany v Jihomoravském kraji.

Čtěte také: David Rath (ČSSD): Důstojné bydlení pro seniory

Děkanka FP VUT bez sebemenších servítek popsala seniorům současnou situaci v České republice. Mluvila o nutnosti reformy penzijního systému a veřejných financí.

Poradila seniorům, ať odolají krátkodobým vábením a jsou rozumnými babičkami a dědečky jejich vnuků.

Následovala zajímavá diskuze. Seniory nejvíce zajímala výše důchodů, boj s korupcí a kriminalitou nebo jak donutit některé mladé pracovat. Dostalo se i na otázky k mezigeneračnímu soužití.

Většina přítomných seniorů byla znechucena současnou politikou a politikům nevěří. Z pléna zaznívaly názory, že je ten správný čas na změnu.

parlamentnilisty.cz, 27. 2. 2010, Rubrika: Politici voličům