Případná koalice ČSSD a ODS v Praze by mě nepřekvapila, tvrdí kandidát TOP 09 Hudeček

Rozhovor s Tomášem Hudečkem, kandidátem do pražského zastupitelstva

13. 8. 2010

Pokud by TOP 09 v podzimních volbách neuspěla, kandidáta do pražského zastupitelstva Tomáše Hudečka (TOP 09) by nepřekvapilo uzavření koalice ODS a ČSSD. V podzimních volbách strana nechce být negativní a zaměří se na faktické problémy metropole, uvedl Hudeček v rozhovoru pro Mediafax.

Jaké strany by podle vás mohly vytvořit v Praze koalici, pokud by TOP 09 neměla koaliční potenciál?

Myslím, že je zde možná koalice s ODS a ČSSD, i přes naše teoretické vítězství, které by ale nestačilo k získání pražského magistrátu. Stačí si uvědomit, že do roku 2006 Prahu společně vedly. Na úrovni metropole jsou mezi nimi tedy dlouhodobé vazby.

S kým je TOP 09 ochotná jít do koalice? S občanskými demokraty, nebo ČSSD?

Koalici jsme vůbec neřešili, ale můžu prohlásit, že nepůjdeme do koalice s komunistickou stranou.

Zabýváte se především oblastí územního plánování a dopravou. Myslíte, že oprava tramvajových tratí, která nyní v metropoli probíhá, je předvolebním tahem pražské ODS?

Tohle souvislost asi nemá. Pokud by to mělo mít, tak spíše negativní, protože si lidé budou pamatovat, jak se tady v létě špatně jezdilo. Spíše by se mělo zohlednit, že se některé tratě opravují za deset let poněkolikáté. Pak je otázka, zda se nejedná o nějakou chybu současného pražského vedení.

Budete se v předvolebním boji nějak vymezovat vůči ostatním stranám?

Vymezovat se vůči ostatním stranám není v tuto chvíli potřeba. Musíme dát hlavně do pořádku finance či vyřešit otázku územního plánu. To je přednější před konkurenčním bojem.

Proč kandidujete za TOP 09?

Program má velice solidní a směřování strany souhlasí s mými životními názory a postoji tak, že jsem ochoten se za ně postavit a pomáhat jim.

Kandidujete v sedmém volebním obvodě, který pokrývá Prahu 11 a 15. Mezi vašimi soupeři je například bývalý ministr bez portfeje a dosavadní zastupitel Karel Březina (ČSSD).

Neznám je osobně, pouze jména. Není mým cílem se příliš starat o mé protikandidáty, ve smyslu hledání jejich chyb. Jsme přesvědčeni, že volební kampaň by se měla vést v pozitivním duchu.

Jako předseda regionální organizace v Praze 8 byste měl ale spíše usilovat o zastupitelský post ve čtvrtém obvodu...

Nelze, aby každý kandidoval tam, kde bydlí. Může to být sice jistým handicapem, ale nejde o lokální témata, ale o celopražská témata.

Denisa Čermáková

Mediafax.cz, 13. 8. 2010

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme