Pekarová připomněla SPD: Když Putin napadl Ukrajinu, mazali jste své příspěvky na sociálních sítích

19. 9. 2023

V pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News se střetli předsedkyně sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a šéf poslanců SPD Radim Fiala. V první části byla řeč hlavně o obstrukcích, které opozice využívá rekordním způsobem.

Pekarová se vyjádřila k nekonečným jednáním sněmovny, kdy hnutí ANO a SPD stále obstruují a nedochází často ani ke schválení programu. „Dvě opoziční strany bojují o téhož voliče,“ vysvětlila s tím, že zmíněná hnutí nemají voličům co nabídnout. Připomněla, že každý jednací den stojí čtyři miliony korun. Fiala odmítl, že by poslanecká sněmovna byla nefunkční.

Předsedkyně sněmovny řekla, že vláda s opozicí jedná. „Velmi často se jen recyklují tytéž projevy. Nejsou tady nabízena žádná řešení,“ zopakovala Pekarová. „U hnutí ANO se jedná o obhajobu zájmů Andreje Babiše. To je vizika jejich fungování,“ myslí si. „My teď obstruujeme konsolidační balíček, protože to je úplná katastrofa,“ tvrdil Fiala.

Šéf poslanců SPD odmítl odpovědět na to, zda souhlasí se slovy Andreje Babiše, že tu je „nová totalita“. „Nevím, jestli jde o novou totalitu, ale i já cítím, že se zmenšuje prostor pro politické názory. I pro mě třeba. Na sociálních sítích, ve veřejnoprávních médiích,“ uvedl Fiala a dodal, že europoslanci Ivanu Davidovi byl zrušen web Nová republika z důvodu, že je to proruský web. „A není?“ ptala se Pekarová.

Předsedkyně sněmovny odmítla, že by kdokoli omezoval svobodu projevu. „Prostor nebyl nikdy větší, a to i díky sociálním sítím, které dávají prostor každému,“ uvedla Pekarová. „Vy sami jste si promazali sociální sítě, když loni vpadl Putin na Ukrajinu. Najednou začaly z vašich profilů všechny ty řeči o tom, jaký je to skvělý vůdce, mizet,“ připomněla Fialovi.

Řeč přišla i na demonstraci Jindřicha Rajchla. „Je potřeba trochu demaskovat, pro co ta demonstrace byla,“ řekla Pekarová, která vyjmenovala všechno to, co na protestu zaznělo – například volání po vystoupení z Evropské unie a z NATO. „Vždycky existuje část společnosti, která nechce žít ve svobodné zemi,“ doplnila.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme