Otys: Ochránci slabších z Wishe: Maláčová a Stropnický

26. 7. 2021

Tento způsob léta zdá se mi být poněkud nešťastným. Jako kdyby katastrof nebylo málo, po covidu a tornádech se občané této nešťastné země stali oběťmi volební kampaně zlověstného tandemu Jana Maláčová a Matěj Stropnický.  

Co spojuje část politického spektra, je boj proti rozkrádání státu holdingem Agrofert a neschopnosti vlády ANO a ČSSD řídit stát ku prospěchu občanů. Obávám se, že se opozice bude muset spojit ještě v boji proti paní Maláčové a mladému zámeckému panu Stropnickému. Tato nesourodá dvojice kampaň pojala jako hon na podnikatele a znovuvzkříšení třídního boje pod rouškou ochrany jakéhosi hypotetického vykořisťovaného dělníka. Je očividné, že ČSSD nezapomněla na krásné doby, kdy se s jásotem sloučila s totalitní KSČ a jako taková se stala součástí kriminálního režimu. Svůj k svému, pokud jim to spolu klape, budiž jim to přáno, ale do politiky podobné akce prostě nepatří. Nemohu si přát nic jiného, než aby ČSSD skončila mimo sněmovnu a prošla očistným procesem. Své místo na politické scéně má, ale ne s těmito lidmi.

Zběsilou jízdu tandemu Maláčová/Stropnický jsem na twitteru popsal jako zaklekávání na podnikatele. Dostalo se mi, ať od trollů nebo opravdových lidí, reakcí, že přeci poctivý podnikatel se nemusí nájezdů kontrolorů bát. To mají zajisté pravdu.

Zaprvé tady ale nejde o kontroly, ale o nechutnou volební kampaň. Zadruhé v době, kdy se naše ekonomika zotavuje z útlumu, jaký nemá v historii obdoby, papírování a dokazovaní, že jsem poctivý podnikatel, zabere v přebyrokratizovaném státě hodně času a úsilí. Času a úsilí, které pomůže ve výsledku nám všem. On se totiž ten dluh, který napáchala vláda, opravdu musí splácet. A kdo ho zaplatí? My všichni.

Podnikatelé na daních, odvodech a zaměstnanci také na daních. Pro představu, jen 4 % růstu znamenají 80 miliard do státního rozpočtu. Pokud ale zdecimujete, zadusíte podnikatele nebo je vyženete ze země, nebude od koho daně vybírat. Ovšem pokud se nestane zázrak, v který věří asi jen paní Maláčová, a to, že peníze začnou růst na stromech, případně že je na požádání rozdává tatínek s maminkou, jak to funguje u popleteného Matěje.

Nacházíme se v době, kdy covid a s ním spojené restrikce ustoupily. Pro naši ekonomiku, pro naši zemi je potřeba, aby se roztočila kola práce firem a podnikatelů. Je důležité, aby se znovu začalo tvořit bohatství, z kterého do rozpočtu přibudou daňové výnosy. Ano, jsem přesvědčen, že bohatství vzniká prací a vytvářením hodnot, ne přerozdělováním. Aby byl tento náběh co nejrychlejší, není možné komplikovat podnikatelům život.

Naopak jim musíme ulehčit, jak jen to jde. To bychom ale místo vlády nesměli mít bandu diletantů, které zajímá buď jen vlastní holding, nebo trpí představou, že každý soukromý zaměstnavatel má potřebu všechny neustále okrádat a k zaměstnancům se chovat jako otrokář. Dokud se tento přístup nezmění, tak se budeme stále plácat v tom samém bahně nespokojenosti, závisti a budeme se divit, jak západní svět funguje jinak a líp.

Lukáš Otys, místopředseda TOP 09

Zdroj: Forum24.cz, 25.7.2021

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme