Novoroční přání Jana Pirka

Přál bych si, abychom se k sobě začali chovat civilizovaně

Milé dámy a pánové, vážení přátelé, vždy s příchodem dalšího roku lidé obvykle uzavírají různá předsevzetí. Já to však nikdy nedělám, protože předsevzetí, respektive úkoly si dávám vždy, když je potřeba si nějaký nový úkol dát.

Tak třeba 1. 1. 2022 jsem ještě ani netušil, že s přispěním TOP 09 budu mít tu čest stát se senátorem. A z toho je vidět, že předsevzetí se dají plnit bez ohledu na dobu, kdy si je dáme.

Ale teď se prostě blíží rok 2023 a tak k němu každý z nás vzhlíží s nějakým přáním. Současná doba nás všechny vystavuje situacím, kterými jsme desítky let neprošli. A to vedlo k nebývalému jitření mysli všech lidí, některých zvlášť. Takže já bych si přál, abychom se k sobě začali chovat civilizovaně. Vždyť to, že někdo má jiný názor na řešení určité situace nebo problému, neznamená, že je to můj nepřítel a nebudu ho proto urážet.

Proto do roku 2023 přeji nám všem: mějme se rádi, respektujme se a starejme se odpovědně o své zdraví a budoucnost naší krásné země, ve které budou žít naše děti, vnoučata a celé další generace.

Jan Pirk, Senátor Parlamentu České republiky za TOP 09

Štítky
Osobnosti: Jan Pirk
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme