Noční maraton ve sněmovně stmelil koalici

2. 11. 2011

Předčítání ústavních spisů, násobné recitování stejných stanovisek. Taková byla pracovní noc poslanců, kteří kvůli obstrukcím opozice od pondělního odpoledne do úterního brzkého rána o jediném zákoně - novele kolem stavebního spoření.

"Maraton obstrukcí utužil vzájemné vztahy v koalici, za to bychom chtěli ČSSD poděkovat. A mezi dobré zprávy patří také fakt, že naše předsedkyně sněmovny a místopředsedkyně se ukázaly jako mistryně svého řemesla. Za to jim také veřejně děkujeme," řekl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík ráno, když předstoupil před novináře.

Spolu s dalšími předsedy koaličních klubů – Zbyňkem Stanjurou (ODS) a Vítem Bártou (VV), se shodli se na tom, že se mezi koaliční strany se vrací věcnost a důvěra. A také na tom, že opozice v obstrukčním maratonu neobstála. „Ukázala se naprostá neschopnost ČSSD a KSČM diskutovat o problémech. Bohužel jsme slyšeli psychopatologické projevy i myšlenkové perly.Čtecí výkony bych hodnotil jako učitel dostatečně až nedostatečně A předseda ČSSD se navíc neprojevil ani jako vůdce a ani jako chlap, když o půlnoci opustil své kolegy a do rána jsme ho neviděli," zhodnotil Gazdík.

Předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura dodal, že o půlnoci ze sněmovny zmizeli i sociálnědemokratičtí senátoři. Jako zpravodajové zákona vráceného druhou komorou by měli u jeho projednávání být po celou dobu. „Diskutovalo se celkem deset minut, dalších deset hodin se obstruovalo a recitovalo. Ovšem mnozí ani nevěděli, co vlastně předčítají "Vlastně  jsme díky všem těm vystoupením poznali zcela nové poslance, o kterých jsme si až doposud mysleli, že jsou pouze administrativou sněmovny a ne našimi kolegy,“podotkl předseda Gazdík na adresu poslanců opozice, kteří se jindy příliš pracovně neprojevují.

Martina Macková
mediální analytička

V Praze 2. 11. 2011

Štítky
Osobnosti: Petr Gazdík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme