Nejkrásnějšími poslankyněmi jsou Adamová a Jermanová

Soutěž Miss poslankyně, která od konce listopadu probíhala na on-line deníku TÝDEN.CZ, má své vítězky. První příčku shodně obsadily poslankyně Markéta Adamová z TOP 09 a poslankyně Jaroslava Jermanová z hnutí ANO. Korunka pro druhou vicemiss pak putuje Markétě Wernerové (ČSSD).

6. 1. 2014

O nejkrásnější poslankyni hlasovalo víc než šedesát tisíc čtenářů. Co na vítězství poslankyně říkaly, a jestli jim někdy krása při práci pomohla, uvidíte v Hlavních zprávách TV Barrandov od 18.30.

Krásnými političkami se to hemží i ve světě. V poslední době se hodně mluvilo o půvabu dánské premiérky Helle Thorning-Schmidtové (47). Usměvavá blondýnka na sebe upoutala pozornost společnou fotografií s americkým prezidentem Barackem Obamou na pohřbu Nelsona Mandely. Francouzská média zase často opěvují eleganci kandidátky na pařížskou starostku a spolupracovnice Nicolase Sarkozyho Nathalie Kosciusko-Morizetové (40).

Ze světově známých političek byla před svým uvězněním mezi krásky často řazena ukrajinská expremiérka Julija Tymošenková (53). Své obdivovatele má také Julia Gillardová (52), ještě loni premiérka Austrálie. Spojené státy v nejrůznějších anketách zastupují bývalá první dáma a šéfdiplomatka Hillary Clintonová (66) či stupidními výroky proslulá Sarah Palinová (49). Ostudu své zemi nedělá ani jordánská královna Ranija al-Jasín (43).

Nejde jen o vzhled

Horší to bylo u někdejší polské ministryně sportu Joanny Muchové (37), která měla pro svou funkci všechny předpoklady až na to, že o sportu nic nevěděla. Kapitola sama pro sebe jsou političky-modelky. V Singapuru například zasedá mezi poslanci někdejší miss Eunice Olsenová (36). Italka Mara Carfagnová (38) to dokonce před lety dotáhla na ministryni pro rovné příležitosti.

(red)

TÝDEN.cz, 6. 1. 2014, rubrika: Domácí

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme