Langšádlová: Bez informací nemůžeme rozhodnout

Rozhovor s místopředsedkyní TOP 09 Helenou Langšádlovou

13. 6. 2013

A za Petra Nečase se postavila také TOP 09. Místopředsedkyně strany Heleny Langšádlové jsme se krátce po jednání výkonného výboru této strany zeptala, jakou míru důvěry v premiéra strana TOP 09 tedy teď aktuálně má.

Opravdu jediné informace, které máme a máme je ověřené, informace, které dnes sdělil ÚOOZ a opravdu hovoří pouze i tom, že se konaly zásahy ve třech krajích, že jedním z míst, kde policie zasahovala, byl Úřad vlády. To je samozřejmě mimořádně závažná situace. My určitě budeme k tomu zaujímat politické stanovisko, ale potřebujeme, aby ty informace byly potvrzené, aby ty spekulace, které dnes celý den probíhají médii a my se to opravdu dozvídáme pouze skrze média, aby byly potvrzené orgány činnými trestným řízením a poté určitě politickou pozici oznámíme.

Čili, teď stojíte ještě stále za Petrem Nečasem? Můžeme to tak číst?

To není o panu premiérovi, to je opravdu o tom, že se nemžete rozhodovat ve chvíli, kdy nemáte téměř žádné informace.

Vy máte po jednání výkonného výboru strany, prozradíte alespoň to, jestli třeba od někoho ze členů výkonného výboru padl návrh nato, abyste třeba zvažovali výzvu Petru Nečasovi k rezignaci, nebo aby jste vládu opustili?

Na tom jednání výkonného výboru, který jsme připravovali několik týdnů dopředu, netušíc, co se dnes stane, tak bylo několik desítek lidí a ani od jednoho z nich v tuto chvíli nepadl návrh, o kterém hovoříte, protože stejně tak jako já, tak mojí kolegové nemají žádné informace a není možné v tuto chvíli situaci destabilizovat.

Ptám se vás ještě osobně, není na místě koaliční jednání? Tu otázku pokládám s vědomím toho, že váš předseda Karel Schwarzenberg k tomu důvod nevidí, ale ptám se na váš osobní dojem z toho všeho?

Ta koaliční jednání, určitě já předpokládám, že do budoucna s tím dojde, ale na to, abychom mohli jednat, zase potřebujeme nějaké bližší informace o tom, co se vlastně dnes odehrálo.

To bylo vyjádření Heleny Langšádlové, místopředsedkyně TOP 09. 

Lenka Husárová

Český rozhlas Radiožurnál, 13. 6. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme