Kandidátku TOP 09 v komunálních volbách v Pardubicích povede podnikatel Jan Němec

Jako první v Pardubicích představila kandidáty do podzimních komunálních voleb TOP 09. Požehnání lídrům kandidátky dali šéfové Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek.

15. 4. 2014

Strana nejprve hovořila o blížících se volbách do Evropského parlamentu a uvedla částku, kterou hodlá dát do volební kampaně. „Bude to nízkonákladová kampaň, stát bude asi sedm milionů korun,“ uvedl další přítomný místopředseda strany Leoš Heger.

Kandidátku TOP 09 v komunálních volbách v Pardubicích povede stejně jako před čtyřmi lety podnikatel Jan Němec. Ten je i členem současné rady města, s úrovní spolupráce v koalici a s výsledky za dosavadní volební období však není příliš spokojen. Přičítá to mimo jiné skutečnosti, že dva ze čtyř členů koalice jsou sdružení a zodpovědnost jejich představitelů je malá. „Bohužel, koalice nefungovala podle našich představ. Byť zúčastněné subjekty něco deklarovaly v programu, ne vždy to tak bylo ve skutečnosti,“ řekl Němec. Poukazuje například na nízkou úspěšnost při čerpání evropských dotací. Doplnil, že na komunální volby v Pardubicích dá strana kolem sta tisíc korun.

Jako priority si pardubická TOP 09 vytyčila průhledné a koncepční financování sportu a kultury, nový územní plán, který by umožnil rozvoj, vytváření smysluplných projektů, výstavbu parkovacích ploch a cest pro cyklisty a levnější a efektivnější samosprávu. Na druhém místě kandidátky je zastupitel a bývalý primátor města v 90. letech Libor Slezák, který je zaměstnán ve společnosti ERA, na třetím zastupitel a poslanec Jiří Skalický. Čtvrtou pozici TOP 09 svěřila podnikatelce ve stavebnictví Ludmile Ministrové, pátou dentistovi Michalu Pražanovi.

V roce 2010 vyhrála v Pardubicích volby ČSSD s 22,19 procenta hlasů a 11 křesly v devětatřicetičlenném zastupitelstvu. Druhé Sdružení pro Pardubice (SPP) získalo devět mandátů, ODS sedm, sdružení Pardubáci pět, KSČM čtyři a TOP 09 tři. Koalici tvoří ČSSD, SPP, Pardubáci a TOP 09, primátorkou se stala Štěpánka Fraňková (SPP). 

ČTK, mat

Mladá fronta DNES, 15. 4. 2014, Pardubický kraj, str. 1

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme