Kalousek: ČSSD zneužívá výroky Topolánka k zisku předvolebních bodů

21. 3. 2010
Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nemá v plánu „koupat" šéfa ODS Mirka Topolánka kvůli jeho nevybíravým výrokům na adresu premiéra Fischera a ministra Slamečky. Nehodlá ze situaci těžit jako ČSSD, uvedl pro ParlamentniListy.cz.

Překvapení a velké zklamání. Tak popsal Miroslav Kalousek své pocity, když se dozvěděl o výrocích Mirka Topolánka. Ten v sobotu v neformálním rozhovoru pro gay časopis LUi narážel na náboženské vyznání předsedy vlády a sexuální orientaci šéfa resortu dopravy slovy „Gustav Slamečka, když jde do tuhého, opravdu do tuhého, tak jako ministr mám pocit, že uhne, jo? A to ten Fischer prostě je Žid, není to gay a ten uhne ještě dřív, jo? To znamená, to prostě nesouvisí s tím, že je gay. To souvisí s jeho charakterem".

„Mirek Topolánek není ani hloupý, ani nevzdělaný, ale tyto výroky jsou výroky nevzdělance," řekl ParlamentnimListum.cz Kalousek s tím, že on i jeho strana prohlášení šéfa občanských demokratů odsuzují.

Stejný názor má i na Topolánkovo smýšlení o církvi, která lidem údajně „vymývala mozky". „Taková slova říkali učitelé ve svých hodinách za komunismu," poznamenal Kalousek, který je sám věřící člověk.

Předseda ODS nyní čelí ostré kritice představitelů všech politických stran. Nejostřeji se do něho pustili sociální demokraté, kteří Topolánka prostřednictvím hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška dokonce vyzvali k odchodu z české politiky.

Na dotaz, zda chystá strana TOP 09 podobné výstupy, Kalousek odpověděl, že v žádném případě nebudou pořádat žádná „divadelní představení". „ČSSD zneužívá situaci k zisku předvolebních bodů. Naše strana tyto výroky odsoudila a teď je na Mirkovi Topolánkovi, aby se tomu postavil čelem a omluvil se," dodal pro ParlamentniListy.cz.

pas
parlamentnilisty.cz, 21. 3. 2010, Rubrika: Zprávy
Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme