Juchelka: V první řadě musím rozumět lidem

12. 8. 2010

„Čisté, zdravé a moderní město. Taková by měla být Ostrava, aby v ní žili spokojení lidé,“ říká Aleš Juchelka, zdejší lídr strany TOP 09 pro říjnové komunální volby.

Známou, přesto překvapivou tvář, postavila do svého čela pro podzimní komunální volby ostravská TOP 09. Jejím kandidátem na primátora se stal televizní moderátor a podnikatel Aleš Juchelka, který vedl krajskou kampaň „Topky“ před květnovými parlamentními volbami. „Celý můj život je víceméně spjat s Ostravou. Vyrůstal jsem na Fifejdách, svou ženu jsem našel v Porubě a dnes se svou rodinou bydlím v centru města,“ přibližuje Juchelka své vazby na moravskoslezskou metropoli a pokračuje: „Ostrava mě nesmírně baví. Podle mě to je nejlepší místo pro život.“

Hlavní motivací ke vstupu do politiky pro něj byly osobní zodpovědnost a snaha o změny. Chce řešit problémy ve městě s ohledem na potřeby lidí. Je rovněž velkým příznivcem pracovních skupin, které již dnes mapují život v Ostravě.

„To, co mě vede k letošním volbám, jsou bolavá místa. Mám tři děti a rád bych, aby vyrůstaly v čistém, moderním a zdravém městě. Je mi z celého srdce líto, když vidím šikovné lidi opouštět náš kraj právě proto, že tady nemají dostatečné podmínky. Určitě se nevyhneme palčivým problémům, ale jinak to nejde,“ míní Juchelka, který je vystudovaným inženýrem ekonomie. Posledních několik měsíců prožil mimo jiné ve společnosti předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, ve kterém vidí svůj vzor. Setkání s knížetem mu údajně dala možnost vidět na vlastní oči, že se politika dá dělat i jinak. Karel Schwarzenberg je pro něj člověkem morálních zásad s hlubokým respektem k ostatním. Právě tyto věci chce Aleš Juchelka vnést na komunální úroveň politiky.

„Pokud chci podat vynikající výsledek, v první řadě musím lidem rozumět. Totéž platí i o komunální politice. Ostrava se stane atraktivním městem pouze v momentě, kdy její vedení porozumí občanům,“ dodává ostravský lídr „Topky“.

Martin Pleva

Moravskoslezský deník, 12. 8. 2010, Rubrika: Ostravsko, Strana: 3

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme