Jeništa: Pomluvy a výmysly už přesáhly běžnou hranici

Rozhovor s Luďkem Jeništou

Vlašimský starosta Luděk Jeništa údajně výhodně skoupil pozemky kolem Vlašimi. Luděk Jeništa byl kvůli nákupu pozemků vyslýchán policií. Starosta Vlašimi byl v souvislosti se spekulací s pozemky zatčen a uvězněn. Takové a podobné informace kolují po Vlašimi a zprávy o tom, že starosta a další členové vedení vlašimské radnice se snaží profitovat z úředních informací, už přesáhly i hranice města.

2. 7. 2012

O vlašimském starostovi si cvrlikají vrabci na střeše už i v Benešově. Zeptali jsme se na to proto přímo starosty a poslance Luďka Jeništy přímo.

 

* Byl jste skutečně na policii kvůli podání vysvětlení z důvodu nákupu pozemků?

Nikdy jsem s policií za posledních dvacet let nekomunikoval z hlediska nějakého osobního výslechu. Nikdy. Jsou to všechno absolutní výmysly.

* A jak je to s těmi pozemky o nichž se hovoří? Nakoupil jste nějaké a pokud ano, za jakou cenu?

Ono nejde jenom o pozemky. Mě i kolegu místostarostu už údajně zavřeli kvůli dalším věcem. V těch lžích jsou i záležitosti osobního charakteru, je to prostě hnus. Nějaké pomluvy tu byly vždycky. Když vykonáváte veřejnou funkci, musíte s tím trochu počítat. Myslím, že teď už to ale přesáhlo běžnou hranici. Jenže se s tím těžko bojuje. Ano, na Vorlině jsme jako rodina koupili nějaké pozemky, ale od soukromých majitelů a za standardní tržní cenu. Na tom nevidím nic špatného, v tomto mám snad stejná práva, jako ostatní občané.

* Vy ale údajně máte mít ještě nějaké pozemky s místostarostou Kroupou za Vlašimí směrem na Divišov a u Domašína?

To je úplný nesmysl. Řeknu vám z čeho tyto výmysly pramení. U plynárny nad severním sídlištěm se v rámci stavby kanalizace a vodovod Domašín staví nový vodojem a z něho bylo nutno vybudovat kanalizační výpusť podél silnice s jednotlivými šachtami. Lidé to vidí a řeknou: „Ha, oni už si tady připravují kanalizaci na jednotlivé ulice. A také asi, že si tam určitě starosta s místostarostou nakoupili pozemky a budou je prodávat. Dokonce vymyslí i cenu těch pozemků, což je skoro neuvěřitelné. Prý jsme ty pozemky koupili za šedesát haléřů a prodávat je budeme za šest set korun metr. No, to by byl opravdu dobrý obchod. Takže znovu, kolem Tržiště a Domašína jsem já ani místostarosta nekoupili ani metr čtvereční. Jsou to všechno pouze obyčejné nebo spíš neobyčejné lidské výmysly.

* Není tedy pravda, že byste lacino nakoupil pozemky za Vlašimí, nemám teď na mysli tu Vorlinu? Prosím o jednoznačnou odpověď.

Ne, ani metr, ani jeden metr.(smích)

* Chcete proto něco vzkázat lidem z Vlašimi?

Ani ne, nebo jen stručně. Žádné spekulativní koupě pozemků neproběhly. Policie nikoho z nás nevyšetřovala ani nevyšetřuje. Žuji normální osobní i pracovní život, který je provázen úspěchy, neúspěchy, radostmi, starostmi i nedávným velkým smutkem při úmrtí v rodině. Radosti a úspěchy si užíváme, starosti a smutek překonáváme, tak jako každý. Nic víc, nic míň.

Karel Chlumec

Benešovský deník, 2. 7. 2012, Strana: 2, Léto s deníkem

Štítky
Osobnosti: Luděk Jeništa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme