Je potřeba spolupracovat, říkají zástupci neziskových organizací

26. 3. 2010

Užší spolupráce a shoda v problematice neziskových organizací. To byl program setkání u kulatého stolu na Krajském úřadě Karlovarského kraje, které se konalo včera odpoledne.

Schůzky se zúčastnili nejen zástupci neziskovek, ale také hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný, krajský náměstek Miroslav Čermák i někteří podnikatelé.

„Uvědomujeme si, že neziskové organizace jsou pro náš kraj v mnoha směrech nepostradatelné a snažíme se jim být kdykoliv k dispozici. Myslím, že fungují dobře a snaží se stále zkvalitňovat svou činnost,“ poděkoval členům neziskovek hejtman Novotný. Akci pořádala Asociace nevládních neziskových aktivit Karlovarského kraje (ANNA KK), jejímž předsedou je Rudolf Chlad.

„Jsme velmi rádi, že do neziskových organizací vstupuje celá řada mladých a aktivních lidí. To nás pohání dopředu,“ nastínil úvodem Chlad. „Spolupráce s Karlovarským krajem je také na dobré úrovní a náměstek Čermák i hejtman Novotný se nám snaží věnovat. Důležité je, abychom uměli spolupracovat. Prioritou je být prospěšný, a ne slavný,“ dodal předseda.

Jedním z důležitých bodů setkání byl i příslib, že neziskovky chtějí zmírnění dopadů ekonomické krize. Nabízejí nová pracovní místa bez významnějších doprovodných investic, podílejí se na rekvalifikaci, vzdělávání, na udržení konkurenceschopnosti a dalších věcech. „Budeme se snažit pomáhat i nadále,“ uzavřel předseda Rudolf Chlad.

jah,kop
Chebský deník, 26. 3. 2010, Rubrika: Chebsko, Str. 2
Štítky
Osobnosti: Rudolf Chlad
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme