Drábek: Pachuť pomluv zůstává

Rozhovor s místopředsedou TOP 09 Jaromírem Drábkem

Pražská Lucerna byla v sobotu odpoledne naplněná k prasknutí příznivci Karla Schwarzenberga. Vedle řady umělců či vědců tu nechyběli ani členové Schwarzenbergovy strany TOP 09. Pro bývalého ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka je volební výsledek navzdory porážce jeho favorita úspěchem.

28. 1. 2013

Díváme se na konečné výsledky první přímé volby českého prezidenta. Co na ně říkáte?

Sláva vítězi, čest poraženému. Samozřejmě tu zbývá určitá pachuť použitých zbraní – různých nepravdivých informací a pomluv, přesto ale gratulace Miloši Zemanovi platí. Zvítězil v demokratických volbách.

Kampaň Zemanova týmu se skutečně nedá označit za čistou hru. Jak v tomto světle hodnotíte výsledek Karla Schwarzenberga?

Myslím, že dosáhl velmi dobrého výsledku. Už to, co se povedlo před dvěma týdny, kdy se navzdory očekávání dostal do druhého kola, bylo velkým překvapením. Výsledek 45 ku 55 procentům hlasů proti kandidátovi, který měl několikanásobné preference, je velmi dobrý. Je to naděje pro budoucnost.

Co očekáváte od Miloše Zemana na Hradě?

Pár minut poté, co jsme se dozvěděli o jeho vítězství, to nechci nějak rozebírat – to bude záležitost následujících týdnů a měsíců, jak se Miloš Zeman chopí své prezidentské funkce.

denik.cz, 28. 1. 2013, rubrika: Z domova

Štítky
Osobnosti: Jaromír Drábek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme