Delegáti sněmu TOP 09 si budou volit vedení elektronicky, ve stanu

11. 10. 2011

Druhý volební sněm strany TOP 09 se uskuteční o víkendu 22. a 23. října ve stanu. Speciální stan vyroste v areálu hotelu Nové Adalbertinum v Hradci Králové. Delegáti sněmu v něm budou mít k dispozici moderní techniku.

Jak Rádiu Česko potvrdil volební manažer Jaroslav Poláček, například při volbě nového vedení bude zhruba 180 delegátů hlasovat elektronicky.„Testujeme na krajských konferencích prakticky už od poloviny tohoto roku systém, od kterého si slibujeme, že eliminuje neplatné hlasy, že se nebude stávat při volbách to, že někdo omylem zakroužkuje víc delegátů, než je možné volit, nebo udělá jinou chybu, kvůli které by se hlas stal neplatným,“ přiblížil.

Dodal, že elektronické hlasování je naprosto standardní tajná volba. „Volí se za plentami, jen se volí prostřednictvím iPadu, tedy tabletu. Pořád je to volba tajná, žádná volba, u které by bylo identifikovatelné, jak volil který delegát, neexistuje,“ dodal.

Z dosud nominovaných kandidátů podle Poláčka žádné nové jméno nezaznělo. „Většina krajských konferencí podpořila Karla Schwarzenberga na předsedu TOP 09 a je tam i silná podpora prvnímu místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi,“ řekl.  Poláček připomněl, že sněm se uskuteční v Hradci Králové a předběžný rozpočet na sněm je 1,5 milionů korun. „V tom by měly být náklady, které jdou přímo z celostátní kasy, respektive z centrálního rozpočtu TOP 09 plus k tomu přibudou nějaké peníze, které vybereme od samotných delegátů,“ přiblížil.

Milada Richterová, bre

zpravy.rozhlas.cz, 11. 10. 2011

Štítky
Osobnosti: Jaroslav Poláček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme