Dáme Prahu dohromady

23. 9. 2021

S manželem rádi cestujeme. Máme rádi vodu, hory i města či malé vesnice. Každé místo má své kouzlo, ale vždy, když se vrátím domů, do Prahy, tak si uvědomím, jaké mám štěstí. Žijeme totiž v Praze, nejhezčí metropoli v Evropě. Praha je totiž kouzelné město, které musíte obdivovat nejenom pro jeho bohatou historii, ale především pro jeho neopakovatelnou atmosféru. Tu tvoříte vy, obyvatelé hlavního města. Právě díky vám mám Prahu ráda a chci, aby se nám v hlavním městě dobře žilo. Také proto se v ní ucházím o místo poslankyně. Mám-li parafrázovat jednu z nejslavnějších pražských skupin, pak ráda tvrdím, že „Praha není jenom most a hrad“. Na pohlednicích a propagačních materiálech vypadá naše hlavní město jako ideální místo k žití, ve skutečnosti ho trápí spoustu neduhů.

Všichni známe zanedbané části Prahy, které by si zasloužily zvláštní pozornost a péči. Za svůj život jsem třeba v rámci mezinárodní dobrovolnické práce v dětských domovech poznala části světa i metropole s daleko nižší mírou bohatství. Jenomže s veřejnými penězi se (nejenom) v Praze nezachází s péčí řádného hospodáře. Už z komunální politiky moc dobře vím, že některé věci místní politici ovlivnit nedokážou. Není pravda, že si Praha musí umět poradit sama. To se nám jen někteří snaží podsouvat. Ze života v metropoli, z pracovních příležitostí, které přirozeně generuje, profituje celá země a je důležité to Praze také oplatit. Hlavní město má být pulzující západoevropská metropole, hrdá na svou minulost, ale zároveň přívětivá pro své obyvatele. Na některých lokalitách se to městu daří lépe, na jiných hůře. O některé z nich se chci s vámi podělit a ráda bych vám taky řekla o místech, která chci jako celostátní politička vylepšit.

Markéta Pekarová Adamová.

Dáme Prahu dohromady Otevřít celý dokument

Přílohy
PDF Dáme Prahu dohromady.pdf (8.3 MB)