Blažek: Kdo to zavinil a kdo z toho bude profitovat?

Komentář krajského předsedy TOP 09 na Vysočině Jiřího Blažka

Středeční události na půdě sněmovny ukázaly, že rčení „sliby – chyby“ je naprosto pravdivé. Naplno se ukázala křehkost koaliční stojedničky, která nevydržela ani první zásadní rozhodování.

19. 8. 2013

Naprosto zklamala ODS, konkrétně poslanci Florián a Úlehla, kteří nejsou schopni dostát svého slova a závazků. Zřejmě upřednostňují své vlastní zájmy, jistě v žádném případě ne korupční.

Kmotři v pozadí

Všichni konzervativci dnes musejí vidět, že ODS jednoduše není strana pro jakoukoliv budoucnost. Myslím si, že nejenom mně, ale i ostatním musí být jasné, že kmotři v pozadí ODS chtěli a museli chtít pád Petra Nečase, aby mohli podnikat svoje vlastní aktivity. To, co se stalo, jim absolutně vyhovuje, o tom není pochyb. Lépe to vystihují slova Karla Schwarzenberga, který na adresu obou „přisluhovačů“ poznamenal: „Zdá se, že zavedli do Poslanecké sněmovny tržní hospodářství, a to se všemi důsledky.“ Samotná ODS je otřesena natolik, že osud obou poslanců již vyřešila. Následky musí nést sama. Kmotři jsou spokojeni: možná si již osedlali nové ministry, možná již mají kontakty s důvěrníky, nebo jak říkají těm, kteří řídí kroky ministrů současné vlády bez důvěry.

Nyní je dobré, aby všichni velmi dobře zvažovali, kdo vyvolal a způsobil tuto situaci. Kdo byl na počátku těchto problémů, kdo dal šanci mimoparlamentní sebrance se chopit moci? A také je dobré sledovat, kdo byl konzistentní ve svých názorech a kdo nepodléhal módním trendům či názorům mediálních agentur a průzkumům veřejného mínění.

Jiří Blažek
předseda krajské organizace TOP 09 na Vysočině

parlamentnilisty.cz, 19. 8. 2013

Štítky
Osobnosti: Jiří Blažek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme