Adamová: Do politiky musíte jít s tím, že vás baví. Jinak to nemá cenu

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) v úterním letním speciálu 360° Pavlíny Wolfové hovořila hlavně na téma životní styl. V pořadu například prozradila, jaké má koníčky, kam v létě vycestuje nebo se kterou skupinou politiků si ve Sněmovně tyká.

22. 7. 2020

Současná předsedkyně TOP 09 přiznává, že si letošní léto užívá. „Teploty nedosahují 40 stupňů a konečně prší. Počasí je opět středoevropské, a to mě těší. Mám hrůzu ze sucha, kterému čelíme v posledních letech, ale tohle léto se ty hrozné scénáře naštěstí nevyplňují,“ svěřila se Pekarová.

I když se v létě snaží politiku tolik neřešit, přiznává, že to nejde stoprocentně. „Každý den se aspoň na chviličku snažím zjistit nejnovější zprávy, abych věděla, co se děje ve světě a hlavně v Česku,“ řekla. Pro Pekarovou ale rozhodně nebude politika jediným zájmem během následujících týdnů.

Běhání a pivo

Česká politička například ráda běhá, což dokázala tím, že na běh vyzvala Michala Cagalu. Ten výzvu přijal. Po fyzickém výkonu si Pekarová s reportérem CNN Prima NEWS dala točené pivo, čímž odkryla svou další zálibu. Je velmi ráda, že existuje velké množství malých českých pivovarů, sama se dokonce zúčastnila kurzu vaření piva.

Kromě lásky k běhání a pivu má Pekarová ráda plavání, cvičí jógu a také cestuje. Zrovna navštěvování nových zemí a poznávání neznámých kultur však komplikuje stále pokračující pandemie koronaviru. Pekarová tak většinu dovolené bude trávit v tuzemsku nebo na Slovensku, odkud pochází část její rodiny. Když se situace s počty nakažených nezhorší, možná se poslankyně podívá také do rakouských Alp.

Tyká si s několika opozičními politiky

Debata o životním stylu se nakonec stejně stočila k politickým tématům. Pekarová například přiznala, že si ve Sněmovně tyká i s některými opozičními politiky, kteří nejsou členy TOP 09. „Netykám si se členy vládních či extremistických stran,“ vysvětluje Pekarová s tím, že si i v soukromí rozumí s lidmi s podobnými názory.

Například do vládního hnutí ANO si rýpla ještě po otázce, zda ji někdo překvapil nebo naopak zklamal během pandemie koronaviru. Třeba premiér Babiš podle ní na sebe bral zodpovědnost jen tehdy, když se mu to hodilo.

Volby si užívá

Česká politička si naopak chválí spolupráci TOP 09 s jinými stranami na komunální úrovni. „Dokazujeme tím, že se umíme dohodnout. Je to i jistý signál pro sněmovní volby. Spolupracovali jsme například s ODS, KDU-ČSL, STAN, ale i s neparlamentními stranami.“

Samotné volby, ať už sněmovní, senátní či komunální, si Pekarová užívá. Její oblíbenou chvílí je ta, kdy se uzavřou volební místnosti a přijde odpočinek. Jenomže ten trvá pouze krátce – do sečtení výsledků. Ve vrcholové politice si člověk zkrátka moc neoddychne.

„Do politiky musíte jít s tím, že vás to baví, v opačném případě to nemá cenu,“ dodává.

Zdroj: CNN Prima NEWS, 360°, 21.7.2020

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme