Rada hlavního města Prahy

Rada hlavního města Prahy má 11 členů a je volena Zastupitelstvem hlavního města Prahy. Schůze rady se konají každé pondělí (příp. podle potřeby i jinak) a jsou neveřejné. O průběhu schůze se pořizuje zápis, do kterého má každý občan právo nahlédnout. Rada je odpovědna ze své činnosti zastupitelstvu. V kompetenci Rady hlavního města Prahy je např.:

• hospodaření hlavního města Prahy podle schváleného rozpočtu a kontrolovat hospodaření podle něj;
  • ukládat Magistrátu hlavního města Prahy úkoly v oblasti samostatné působnosti hlavního města Prahy a kontrolovat jejich plnění;
  • provádět rozpočtová opatření v rozsahu stanoveném Zastupitelstvem hlavního města Prahy;
  • projednávat a řešit návrhy, připomínky a podněty předložené jí členy Zastupitelstva hlavního města Prahy, komisemi Rady hlavního města Prahy nebo městskými částmi;
  • zřizovat a rušit podle potřeby komise Rady hlavního města Prahy, jmenovat a odvolávat z funkce jejich předsedy a členy.
Mariánské náměstí 2/2, Praha 1, Praha
Začátek: pondělí 25.11.2019 10:00 Konec: 13:00

Nadcházející akce

Beseda s Markétou