Trč: Chci zdravotnictví moderní a racionální

13. 10. 2017

Do voleb dnes zbývá 7 dní, představujeme kandidáta číslo 7.

prof. MUDr. Tomáš Trč, CSc., MBA

62 LET

LÉKAŘ - ORTOPED, PŘEDNOSTA KLINIKY

PRAHA, BEZPP

Tomáš Trč

Změnila se během posledního volebního období naše politická scéna? Je situace v něčem zásadně jiná než v době parlamentních voleb 2013? Pokud ano, v čem?

Domnívám se, že se poněkud vyhrotily vztahy mezi vládnoucí koalicí a změnila se významně rétorika mediální a samozřejmě i sliby vedoucích představitelů. Jsem rád, že TOP 09 setrvává ve svých názorech.   

Nejste členem žádné strany. Proč jste se rozhodl kandidovat právě za TOP 09? Jak vnímáte TOP 09 dlouhodobě a v kontextu dnešní politické situace? Posunula se někam, kde dříve nebyla? 

TOP 09  se nabízela jako varianta pravicové strany, která má zásady, které mně konvenují a  dle mého názoru se nemění. Jeví se mi jako názorově stabilní strana, lidé kolem ní jako pracovití, zaujatí snahou změnit politické ovzduší u nás.

Myslím si, že se v poslední době omladila, což považuji za velmi důležité a že sympatizanti mají snahu zapojit se do práce na změně.       

Politiku pozorně sledujete. Které vlastnosti vám u politiků nejvíc vadí?

Licoměrnost, klientelismus, nadutost a hochštaplerství. To mně vadí nejen v politice.

Ucházíte se o poslanecký mandát. Čemu byste se rád ve sněmovně v případě svého zvolení věnoval? 

Samozřejmě zdravotnické politice, přeměně ze stále  socialistického (možná i komunistického) zdravotnictví v standardní, moderní, racionální péči o nemocné dle potřeb, dle finančních možností a dle přání pacientů. Nehrát si na to na co nemáme a racionálně organisovat to, co funguje a běží..

Dále bych se rád zabýval vším, co postihuje svobodné rozhodování svobodných občanů. Arogancí úřadů a systému, který nesmyslně a nelogicky řídí život svobodných občanů-voličů proti jejich vůli. To je patrné  všude kolem nás, v dopravě, ve školství,  finančním systému a samozřejmě opět se vracím ke zdravotnictví.    

Kdybyste měl dát voličům před parlamentními volbami jednu jedinou radu, která by to byla?

Pečlivě si rozmyslete, koho a proč budete volit a běžte k volbám.

tomáš trč, kandidát do psp čr 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme