Švácha: Politika není nic virtuálního, týká se všech

7. 10. 2017

Do voleb zbývá dnes 13, představujeme kandidáta číslo 13:

Ing. Jan Švácha

52 LET

VRCHNÍ MINISTERSKÝ RADA MINISTERSTVA PRO MÍSTNÍ ROZVOJ, ZASTUPITEL RAKOVNÍKA

RAKOVNÍK, TOP 09

Proč kandiduji právě za TOP 09?

A za koho jiného? ODS jde proti EU, ČSSD a KDU ČSL se podílela na současné vládě, která zcela zásadním způsobem omezila občanské svobody, STAN jde s KDU ČSL, ANO je podnikatelským projektem, který vznikl za účelem maximalizace zisku a KSČM je totalitním pohrobkem diktatury proletariátu. Možná bych před dvaceti lety (kdyby tehdy existovali) uvažoval o Pirátech, ale na ty jsem už příliš konzervativní a pak také nejsem přelétavý. Kdybych jednoho krásného dne skončil v TOP09, jinou stranu už bych nehledal.

 

Proč jsem vhodným kandidátem na poslance?

Já přece vůbec nevím, zda jsem vhodným kandidátem na poslance. A kdo tvrdí, že ví, tak lže. Jak se pozná vhodný kandidát? Nezabalí to po prvním, druhém ani třetím neúspěchu, nenechá svoje myšlenky převálcovat zkušenými politickými matadory, tuší, jak těžké je prosadit zdánlivě jednoduché reformy a bude i nadále žít se svým žebříčkem hodnot tak, jak žil doposud? Pokud to lze takovým způsobem definovat, pak se o to chci pokusit.

 

Proč věřím, že dělat politiku má smysl?

Zrovna nedávno se kamarád, který o sobě tvrdí, že je totálně apolitický, rozhořčoval nad výrokem senátora Štěcha o tom, že by bylo dobré zvednout odvody OSVČ. Tak jsem jej přivítal mezi politiky a poslechl si nářek na téma: „Je to, jako bych vlezl do pekla!“ Politika není nic virtuálního, čemu by se dalo vyhnout. Týká se všeho a všech a ten, kdo rezignuje na její vliv, nevymaní se z něj. Pouze nemá ani tu nejmenší možnost dění okolo sebe ovlivnit.

jan švácha, kandidát do psp čr 2017

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme