TOP 09 má kompletní kandidátku do krajského zastupitelstva

5. 8. 2016

TOP 09 má hotový seznam padesáti kandidátů pro volby do Zastupitelstva Libereckého kraje. Lídrem kandidátky je válečný veterán z první války v Zálivu František Gábor.

„Františka znám již řadu let a za tu dobu se projevil nejen jako pravý voják zvyklý bojovat, ale také coby stratég. I přesto, že umí často správně 'udeřit hřebíček na hlavičku' je mu jasné, že jednoduchá populistická řešení neexistují. A když někdo jen bourá, těžko bude stavět. To je podle mě smyslem politiky: najít demokratickou cestou společensky přijatelná a prosaditelná řešení. A k tomu nestačí ojedinělé výstřely – je potřeba systematické, trpělivé práce všech zúčastněných. Včetně těch, kteří mi nemusí být vždy sympatičtí,“ říká o lídrovi kandidátky předseda TOP 09 v Libereckém kraji Petr Pošmourný a dodává: „I já se mám po této stránce od Františka co učit a proto jsem velmi rád, že jsme se na něm shodli, coby lídrovi pro krajské volby 2016 za naší TOP 09.

Cesta Františka Gábora od nejmladšího člena jednotky libereckých chemiků v operaci Pouštní bouře v roce 1991 do čela kandidátky TOP 09 v Libereckém kraji nebyla přímočará. Do politiky vlastně vstoupil nadvakrát. Po úspěšném působení v barvách DEU v krajské radě se na čas vrátil k aktivitám podnikatelským i legionářským. Právě při nich však o kontakt s politikou nepřišel. I díky jeho úsilí dokázali český stát i společnost nalézt cestu k novodobým vysloužilcům – jeho spolubojovníkům z Perského zálivu či účastníkům pozdějších misí v Afgánistánu, Iráku nebo Jugoslávii. Válečný veterán přestal být synonymem pro stárnoucího účastníka bojů na Dukle či v bitvě o Británii.

Zpět do role politika Františka Gábora přivedla TOP 09. Oslovila jej programem, důrazem na konzervativní hodnoty a hlavně lidmi, které nabídla. Druhým rokem tak v jejích barvách zasedá v zastupitelstvu města Liberce. Pro letošní krajské volby se stal kandidátem TOP 09 na hejtmana Libereckého kraje.

Naše kandidátka do krajských voleb je kandidátkou osobností. Nejsme celebrity, nejdeme se do politiky jen ukazovat. Máme jasné plány. Chceme a umíme pracovat. Každý z naší kandidátky již něčeho v životě dosáhl. Máme lidi ze všech oborů, podnikatele, ekonomy, lékaře, osobnosti, které se dlouhodobě věnují mládeži. Chceme rozvoj regionu, chceme nesprávné napravovat, chceme smysluplně budovat, myslíme na své děti, na budoucnost. Víme, co chceme, a víme, jak to udělat,“ říká František Gábor.

Kandidátní listina TOP 09 pro krajské volby v Libereckém kraji v roce 2016 je zveřejněna na webu TOP 09

Pro osobní setkání nabízím: budu každou středu od 18:00 do 20:00 hodin v restauraci Plzeňka (Moskevská ul., Liberec, 1. patro). Neváhejte přijít. Těším se na Vaše podněty, Váš František Gábor.

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Liberecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme