TOP 09 nabízí 458 osobností pro podzimní komunální volby

TOP 09 pro podzimní volby do zastupitelstev měst a obcí v Královéhradeckém kraji postavila celkem 25 kandidátních listin včetně několika koaličních a s podporou nezávislých kandidátů.

13. 8. 2018

„Jsem rád, že voličům můžeme na všech těchto kandidátkách nabídnout 458 osobností, které mají pevné názory, čitelnou minulost a lidé je v jejich obcích a městech znají. Velmi si vážím všech, kterým není jedno, jak se v jejich městech a obcích žije, jak jsou spravovány a jsou odhodláni pro to něco udělat,“ říká předseda TOP 09 Královéhradeckého kraje a náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

TOP 09 letos spojuje síly ve volbách s dalšími demokratickými stranami. V Hradci Králové na kandidátce s TOP 09 kandidují zástupci Liberálně ekologické strany (LES) a Koruny České – Monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska. Na kandidátní listině pro volby do Zastupitelstva města Hradce Králové máme celou řadu osobností, které budou v zastupitelstvu prosazovat například dokončení staveb, které by měly odlehčit dopravě ve městě. Je mi ctí, že mohu tuto kandidátku vést do komunálních voleb jako lídr," říká lídr kandidátky v Hradci Králové advokát a člen Kontrolního výboru Královéhradeckého kraje Ervín Perthen (45 let, BEZPP).

Tématy, na které se bude TOP 09 v Hradci Králové soustředit, jsou mimo jiné tyto: urychlené dokončení nového územního plánu, dokončení větších investičních akcí města jako například Benešova třída či Velké náměstí a spolupráce s komisemi místních samospráv při řešení problémů v jednotlivých čtvrtí Hradce Králové, maximální podpora dokončení nadregionálních dopravních staveb, které výrazně odlehčí dopravě v Hradci Králové. Prioritami komunálních voleb napříč obcemi jsou pak jednoduchá a srozumitelná veřejná správa, hospodárné město, kvalitní dopravní infrastruktura, důstojný život v obci, kvalitní vzdělání a podpora kulturního života v obcích.

Kandidátky společně s KDU-ČSL postavila TOP 09 v Hořicích (lídr Martin Pour, 41 let, BEZPP) a Trutnově (lídryně Silvie Šidáková, 50 let, TOP 09). Sdružení TOP 09, KDU-ČSL a Zelení vznikla ve Dvoře Králové nad Labem (lídryně Veronika Tomková, 32 let, TOP 09) a ve Vrchlabí (lídr Lukáš Teplý, 38 let, TOP 09). Společně se STAN kandiduje TOP 09 v Jičíně (lídryně Štěpánka Frýbová Uličná, 47 let, BEZPP). V Náchodě se TOP 09 spojila s Východočechy a Liberálně ekologickou stranou (lídryně Věra Svatošová, 56 let, BEZPP).

Kompletní seznam všech kandidátek a kandidátů si pak můžete prohlédnout zde.

                     

Romana Putnová

krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme