Krajské volby 2016

Volby do Zastupitelstva Kraje Vysočina 7. a 8. října 2016

Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení

Volební program koalice Žijeme Vysočinou a další informace najdete na www.zijemevysocinou.cz.

Koalice Žijeme Vysočinou nominovala padesátku kandidátů

Duo Libor Honzárek a Hana Veronika Konvalinková povede do krajských voleb koalici TOP 09 a Strany zelených. Libor Honzárek se již přes deset let na havlíčkobrodské radnici věnuje územnímu plánování a rozvoji města. Jsou za ním vidět hmatatelné úspěchy jako například revitalizace havlíčkobrodského náměstí oceňovaná laickou veřejností i odborníky. Díky svému renomé se stal předsedou celostátní organizace Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. „Chtěl bych především zlepšit komunikaci kraje s obcemi. Myslím, že si obyvatelé našeho kraje zaslouží kvalitní silnice,“ řekl nový lídr Libor Honzárek, který je i místostarostou v Havlíčkově Brodě. Záda na společné kandidátce mu bude krýt Hana Veronika Konvalinková, která je místopředsedkyní Krajské organizace Strany zelených na Vysočině. „Vzdělání je pro náš kraj strašně důležité a proto chci, aby kraj podporoval rozvoj středních a vysokých škol," říká původním povoláním pedagožka Hana Veronika Konvalinková.

Celkové náklady na kampaň budou činit okolo 900 000 Kč. Tato částka je tvořena dary a podporou z ústředí obou stran. Další podpora z ústředí TOP 09 je k dispozici v podobě nákupu služeb podle zadání krajské organizace (ve výši 225 000 Kč). Na kampani spolupracujeme s agenturami 1.Pozice s.r.o. a Atoll CTS spol. s.r.o. 

Spolupráce TOP 09 a Strany zelených překračuje rámec kandidátky pro krajské volby. Jejich podporu v senátním obvodu č. 52 Jihlava získal náměstek jihlavského primátora, dlouholetý organizátor festivalu Prázdniny v Telči a výrazná postava jihlavské kulturní scény Milan Kolář.

banner01

Kandidátka pro volby: 2016 zastupitelstva krajů

Kraj: Vysočina
Volební strana: Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení (koalice TOP 09 a SZ)

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl. Navrhovatel
1. Bc. Libor Honzárek

Bc. Libor Honzárek

53 let

místostarosta města

Havlíčkův Brod, TOP 09

Narodil se 14.3.1963 v Havlíčkově Brodě. Absolvoval studia na Střední průmyslové škole stavební Akademika Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě, obor pozemní stavitelství a bakalářské studium na Metropolitní univerzitě Praha, obor mezinárodní vztahy a evropská studia. Po absolvování dvouleté prezenční vojenské služby nastoupil v roce 1984 na post mistra stavební výroby do havlíčkobrodského podniku Zemědělské stavby. V roce 1992 byl spoluzakladatelem  projekčně-geodetické společnosti Geonova, později v r. 1997 založil a řídil vlastní projektovou kancelář.

Politicky se Libor Honzárek angažuje od roku 1989, kdy se stal členem místního Občanského fóra, v roce 2002 byl zvolen jako kandidát nezávislého občanského sdružení do zastupitelstva v Havlíčkově Brodě. V roce 2006 se stal havlíčkobrodským místostarostou, v současné době je opět místostarostou  za TOP 09, do které vstoupil roku 2011. Libor Honzárek je předsedou  Místní organizace TOP 09  a členem  Krajského předsednictva TOP 09 na Vysočině.  Před vstupem do TOP 09 nebyl členem žádné politické strany.

Libor Honzárek je ženatý, má dvě dospělé studující děti Davida (25) a Anetu (22). Mezi jeho záliby patří historie, architektura, památkový urbanismus, sport, příroda a rybolov, věnuje se též regionálně průvodcovské činnosti Je místopředsedou oblastního výboru České komory autorizovaných inženýrů a techniků a Předsedou celostátní organizace Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

53 místostarosta města Havlíčkův Brod TOP 09 TOP 09
2. Mgr. Hana Veronika Konvalinková

Mgr. Hana Veronika Konvalinková

43 let

učitelka, konzultantka

Počátky, SZ

Narodila se v roce 1973 v Benešově u Prahy. Od roku 2002 žije s rodinou v Počátkách na Vysočině. Povoláním je učitelka, lektorství angličtiny se s přestávkami věnuje již 15 let. V roce 2010 vstoupila do Strany zelených a stala se členkou základní organizace v Telči.  V roce 2012 se stala druhou a posléze první místopředsedkyní krajské organizace Strany zelených. V komunálních volbách 2014 spoluiniciovala vznik nezávislého sdružení kandidátů MOP Počátky a je nyní za toto sdružení zastupitelkou v Počátkách. 

Práce v neziskovém sektoru a občanské aktivity

 - spoluzakladatelka a předsedkyně Spolku Javořice, sdružení vyvíjí aktivity v oblasti ekologie a ochrany přírody a krajiny, pořádá kulturní a sportovní akce, mimo jiné festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Pelhřimov, jako regionální část mezinárodního festivalu společnosti Člověk v tísni

 - spoluzakladatelka  Ctibořská náves z.s., sdružení pořádá komunitní projekty a ochranářské akce

 -produkční festivalu Musica Figurata- festival duchovního hudby v Klášteře Želiv

  Zaměstnání a profesní činnost

1995-1997 asistentka generálního ředitele Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda

1997- 2001 Universita Palackého v Olomouci

2001- 2012 lektorka angličtiny, firemní a individuální kurzy

2008 -2014 domácí vzdělávání vlastních dětí, základní škola

2015  PR a marketingová manažerka Klášter Želiv

duben 2016 PR manažerka 1 Pozice, Pelhřimov
43 učitelka, konzultantka Počátky SZ SZ
3. PaedDr. Ladislav Jirků

PaedDr. Ladislav Jirků

70 let

emeritní rektor, krajský zastupitel

Jihlava, TOP 09

Emeritní rektor a jeden ze zakladatelů veřejné Vysoké školy polytechnické Jihlava. Na vysoké škole stále působí, jako člen zastupitelstva Kraje Vysočina je předsedou školského výboru zastupitelstva. Je dlouholetým předsedou Sdružení profesního terciárního vzdělávání (SPTV) a působí v expertních komisích TOP09. Mezi jeho další zájmy patří pobyt v přírodě, vodní sporty a lyžování. Ročník narození 1946 napovídá, že je důchodcem, který nestíhá a je stále v jednom kole.

70 emeritní rektor, krajský zastupitel Jihlava TOP 09 TOP 09
4. Ing. Jiří Pykal

Ing. Jiří Pykal

45 let

manažer ekofarmy

Telč, SZ

Abslovent Vysoké školy zemědělské v Brně, nyní pracuje jako manažer Biofarmy Sasov. Dlouholetý člen Strany zelených a zastupitel v Telči. Svůj volný čas věnuje spolkové činnosti, je místopředsedou Spolku Javořice, který pravidelně pořádá řadu kulturních a sportovních událostí a aktivit na ochranu přírody. Se spolkem mimo jiné organizuje každoroční "Kolečka v Lipkách" v Telči, kosení rašelinné loučky na Horním Mrzatci, nebo Festival dokumentárního filmu o lidských právech Jeden svět Pelhřimov. Rád sportuje, cestuje a učí se jazyky. Je ženatý, otec tří dětí. 

45 manažer ekofarmy Telč SZ SZ
5. Bc. Ladislav Bárta

Bc. Ladislav Bárta

46 let

vedoucí výroby, krajský zastupitel

Žďár nad Sázavou, TOP 09

Bc. Ladislav Bárta je člen TOP 09. Dlouhodobě se zajímá o politiku. Byl místostarostou Žďáru nad Sázavou, nyní působí jako zastupitel města a zároveň zastupitel Kraje Vysočina. Ve volném čase je aktivní v několika odborných komisích a skupinách se zaměřením na sport, sociální problematiku a rozvoj. Nyní pracuje jako vedoucí výroby v soukromé firmě. V roce 1992 byl u založení žďárské Oblastní charity a téměř deset let ji vedl jako ředitel, spolupracoval na rozvoji systémové primární prevence na základních školách a na koncepci krajských center talentované mládeže na Vysočině. Od mládí sportuje a aktivně se zapojuje do podpory různých sportovních akcí, či spolků. Není lhostejný k životu společnosti, přeje si její zdravý, aktivní a kulturní rozvoj. Proto ho potkáte všude, kde se něco děje! 

46 vedoucí výroby, krajský zastupitel Žďár nad Sázavou TOP 09 TOP 09
6. Bc. Patrik Priesol, DiS.

Bc. Patrik Priesol, DiS.

37 let

sociální pracovník

Jihlava, SZ

Vystudovaný andragog a sociální pracovník pochází z Dolní Moravy. V současnosti pracuje jako sociální pracovník v uprchlickém zařízení. Je místopředsedou jihlavských Zelených a zároveň člen Krajské rady Zelených. Na Soukromé vyšší odborné škole sociální v Jihlavě vede dlouhá léta skupiny studentů, kteří realizují projekty ve vyloučených lokalitách v Kraji Vysočina. V roce 2011 s nimi získal ocenění Skutek roku Kraje Vysočina. Je zakladatel komunitní zahrady „František“, kterou buduje společně s dalšími rodinami v nevyužitém vnitrobloku v Jihlavě. Je ženatý, otec třech dětí.

37 sociální pracovník Jihlava SZ SZ
7. Jana Spekhorstová, dipl. musikl.

Jana Spekhorstová, dipl. musikl.

43 let

hudební pedagožka

Stařeč, TOP 09

Narodila se v Ostrově nad Ohří, ale žije, s výjimkou desetiletého pobytu v Německu a Švýcarsku, ve Starči u Třebíče na Vysočině.

Vystudovala konzervatoř v Brně, obor klasická kytara a ve studiu pokračovala na Vysoké škole hudební ve Freiburgu v Německu.

Koncertovala sólově i s kytarovým kvartetem v Evropě, Latinské Americe a v Mexiku. V roce 2009 jako koordinátorka a později jako regionální předsedkyně založila TOP 09 na Třebíčsku, dnes je také krajská místopředsedkyně a členka Celostátního  výboru TOP 09. V roce 2013 založila Evropskou unii žen, nezávislou, konzervativně –liberální ženskou organizaci. Je vdaná a spolu s holandským manželem  vychovává 2 děti. Vyučuje  na ZUŠ v Třebíči.

Vysočina má dar nádherné, nepoškozené přírody, světového kulturního dědictví, chytrých a pracovitých lidí. Pojďme společně využít tento potenciál. Jsme tu doma, naše děti jsou tu doma. Jak dlouho ? To máme v našich rukou. #žijemeVysočinou   

Ženský pohled na věc důležitý hlavně v oblasti sociální, rodiny, solidarity, péče, vzdělávání a kultury. Ženy v politice charakterizuje především píle, trpělivost, zvědavost, vytrvalost, komunikační dovednosti a empatie. Vystudovala jsem konzervatoř a celý život se hudbě věnuji. Hudba je zodpovědnost, disciplína a emoce. Umění zorganizovat si čas a předávat své myšlenky, pocity a zkušenosti. Umění učit a učit se. To od malička určovalo a určuje mou cestu. V naší společnosti je mnoho věcí, které si zasluhují naši pozornost a snahu o nápravu. „Mělo by se s tím něco udělat“. A protože jsem od malička zvyklá vzít děj do vlastních rukou, začala jsem jednat.

Politika mě baví

Když se ukázalo, že je potřeba platforma pro konzervativně-liberální ženy, tak jsem v roce 2013, společně s kolegyněmi, založila českou pobočku Evropské unie žen. Dnes jsme součástí Evropské unie žen a ženské organizace Evropské lidové strany – EPP Women.

Rodina, vzdělání, rovnoprávnost, vzájemná podpora a solidarita… co

můžeme zlepšit a jak? To jsou  témata kterým bych se ráda na Vysočině věnovala.

Ptám se na názory i za hranicemi, u našich evropských přátel a postupně zjišťuji, že naše problémy jsou všude podobné. Tzv. sendvičová generace, tedy péče o osoby blízké a zároveň výchova dětí a zaměstnání. To trápí nejednu ženu a tedy i rodinu. Zaměstnanost  žen 50+, podpora mladých maminek v návratu do zaměstnání, možnosti domácího vzdělávání či individuálního očkovacího plánu. Ráda bych zužitkovala své zkušenosti a propojila činnost neziskových organizací, zabývajících se touto problematikou na Vysočině s přáteli v Evropě. Protože Vysočina je v Evropě doma.

Jsem hluboce přesvědčena, že každodenní prací, malými kroky, fungující společnou komunitou, se nám  na Vysočině podaří prosadit pro ženy a rodiny důležitá témata.

https://www.facebook.com/jana.spekhorstova

 

https://twitter.com/spekhorstova

43 hudební pedagožka Stařeč TOP 09 TOP 09
8. Ing. Tomáš Hermann

Ing. Tomáš Hermann

51 let

překladatel, člen rady města

Havlíčkův Brod, SZ

Dlouholetý havlíčkobrodský zastupitel a radní, bývalý místostarosta. V letech 2004-10 byl na radnici odpovědný nejprve za správu městského majetku a posléze za školství, kulturu a sociální věci. Rád by navázal na své působení v prvním krajském zastupitelstvu a radě po roce 2000, kde měl na starosti především rozjezd Fondu Vysočiny, granty poskytované fondem Vysočiny pomáhají rozvíjet kraj v mnoha oblastech. Zároveň by se chtěl zasadit o zlepšení stavu a bezpečnosti silnic, podmínek pro cyklisty, či spolupráci s obcemi.“   

51 překladatel, člen rady města Havlíčkův Brod SZ SZ
9. Ing. Lukáš Hrbek, MBA, EUR ING

Ing. Lukáš Hrbek, MBA, EUR ING

33 let

stavební inženýr

Kamenice nad Lipou, TOP 09

V roce 2008 ukončil studium na Českém vysokém učení technickém v Praze zakončené titulem inženýr. V roce 2013 se stal autorizovaným inženýrem. V současné době působí jako ředitel divize stavební firmy. Podílí se na získávání dotačních finančních prostředků pro řadu měst a obcí, zároveň pomáhá obcím a městům při tvorbě územních plánů. Je spoluorganizátorem kulturních a sportovních akcí.
Lukáš Hrbek je aktivní sportovec a rodinný stav je svobodný.

33 stavební inženýr Kamenice nad Lipou TOP 09 TOP 09
10. Milan Zeibert

Milan Zeibert

53 let

místostarosta města

Třebíč, bezpp

Je druhé volební období místostarostou města Třebíče za sdružení nezávislých kandidátů Břehy. Absolvoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor čeština a dějepis.Je ženatý a má dvě děti. V letech 1988 - 2010 pracoval ve sportovních třídách ZŠ Benešova a současně působil v atletickém oddíle Spartaku Třebíč.   Od mládí se věnuje vodáctví, od roku 1989 v rámci přístavu vodních skautů Žlutá ponorka.

53 místostarosta města Třebíč bezpp SZ
11. Mgr. Kryštof Kothbauer

Mgr. Kryštof Kothbauer

27 let

koordinátor informačních aktivit o EU

Jihlava, TOP 09

Absolvoval mezinárodní vztahy a sociologii na Masarykově univerzitě v Brně. Studoval také na Ben-Gurion University of the Negev v Izraeli a Bilgi University v Istanbulu. V současnosti pracuje pro Úřad vlády ČR jako regionální koordinátor informačních aktivit o Evropské unii v Eurocentru Jihlava. Je předsedou místní organizace TOP 09 Jihlava a místopředsedou krajské organizace TOP 09 Vysočina. Kromě toho vede také spolek Top tým Vysočina, který se zaměřuje na vzdělávací aktivity pro mládež a podporuje zájem o veřejné dění a konzervativně-liberální politiku mezi mladou generací.

27 koordinátor informačních aktivit o EU Jihlava TOP 09 TOP 09
12. Josef Sklenář 46 soukromý zemědělec Jihlava SZ SZ
13. Mgr. Jiří Havlíček

Mgr. Jiří Havlíček

59 let

inženýr železniční dopravy

Krucemburk, TOP 09

59 inženýr železniční dopravy Krucemburk TOP 09 TOP 09
14. MgA. Karolína Koubová

MgA. Karolína Koubová

31 let

manažerka v kultuře, radní

Jihlava, bezpp

  • od roku 2009 do roku 2015 se věnovala prostoru DIOD, pro který připravila producentský záměr a od otevření divadla v roce 2011 jej vedla.
  • v roce 2014 vstoupila do komunální politiky jako lídryně hnutí Forum Jihlava. Je členkou rady města, předsedkyně komise pro Zdravé město a členka kulturní komise.
  • V současné době na mateřské dovolené.
  • Vzdělání
    • vystudovala divadelní fakultu Janáčkovy akademie múzických umění, v roce 2010 absolvovala v oboru Divadelní manažerství a získala titul MgA.
    • vzhledem k širokému záběru potřebných znalostí se stále vzdělává v oboru, např. kurzy Řízení a rozvoj NNO nebo Excelentní manažer malé a střední firmy
    • v roce 2008 studovala v rámci programu Erasmus ve Finsku na Mikkeli Univerzity Of Applied Sciences, obor Business Managament
  • v letech 2006 – 2009 pracovala jako produkční v divadle BURANTEATR, kde zajišťovala propagaci a později ekonomickou stránku divadla. V roce 2009 se stala vedoucí produkce.
  • v rámci studia byla v sezóně 2007/2008 ekonomem mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2008.
  • Ve volném čase hraje v divadelním souboru De Facto Mimo a je trenérkou akrobacie na šálách.

Blízká témata: kulturní politika, divadlo, kreativní průmysly 

31 manažerka v kultuře, radní Jihlava bezpp SZ
15. PaedDr. Svatopluk Dvořák

PaedDr. Svatopluk Dvořák

56 let

učitel

Třebíč, TOP 09

56 učitel Třebíč TOP 09 TOP 09
16. MgA. Matěj Kolář 37 performer, pedagog, hudebník Jihlava bezpp SZ
17. Mgr. Tomáš Augustýn, Ph.D.

Mgr. Tomáš Augustýn, Ph.D.

35 let

ředitel základní školy v Novém Veselí

Věchnov, TOP 09

Narodil se v roce 1981 v Předklášteří v Jihomoravském kraji. Vystudoval gymnázium v Tišnově a učitelství tělesné výchovy a informatiky na Fakultě sportovních studií, kde nyní dokončuje doktorské studium kinantropologie.

Po sedmi letech učitelské praxe se stal před třemi lety ředitelem základní a mateřské školy v Novém Veselí. 

Do Nového Veselí jej přivedla jeho celoživotní vášeň - házené. Osm let sbíral úspěchy jako trenér mládežnických kategorií a od letošního roku je trenérem extraligového družstva mužů TJ Sokol Nové Veselí. Od února je členem vedení Českého svazu házené, kde je zodpovědný za oblast mládeže. Je také členem lektorského sboru Českého svazu házené.

Je ženatý, bezdětný a jeho největší zálibou je cestování.

 

35 ředitel základní školy v Novém Veselí Věchnov TOP 09 TOP 09
18. Mgr. Hana Houzarová 55 botanička Třebíč SZ SZ
19. Ing. Zdenka Chmelařová

Ing. Zdenka Chmelařová

58 let

provozovatelka fitness centra

Pelhřimov, TOP 09

Jsem vdaná, mám 3 děti. Po absolvování VUT Brno v roce 1982, krátkém působení v obuvnické firmě SVIT a mateřské přestávce jsem se profesně našla ve sportu. Jako OSVČ  od roku 2001 provozuji fitness centrum v Pelhřimově. Osobností růst a neustálé vzdělávání v této oblasti je samozřejmostí. Předpokládám proto, že každý, kdo chce dělat jakoukoliv práci dobře a s radostí, by se měl vzdělávat celoživotně. Jedině práce vzdělaného člověka se zájmem o svou profesi přináší prospěch nejen jemu samotnému, ale celé společnosti. To je moje krédo.

58 provozovatelka fitness centra Pelhřimov TOP 09 TOP 09
20. Mgr. Michal Jakeš 47 zástupce ředitele gymnázia, radní Chotěboř SZ SZ
21. JUDr. Miloš Jirman

JUDr. Miloš Jirman

53 let

advokát

Žďár nad Sázavou, TOP 09

53 advokát Žďár nad Sázavou TOP 09 TOP 09
22. Ing. Václav Hlaváč

Ing. Václav Hlaváč

55 let

ředitel Správy CHKO Žďárské vrchy

Havlíčkův Brod, bezpp

Václav Hlaváč pracuje u Agentury ochrany přírody a krajiny ČR jak ředitel Správy CHKO Žďárské vrchy. Po řadu let pracuje také ve Výboru pro životní prostředí Města  Havlíčkův Brod, kde byl po několik volebních období také členem zastupitelstva. Ochrana přírody je mu nejen povoláním, ale i celoživotní zálibou, které věnuje většinu volného času. Vysočinu vnímá jako kraj se zachovalou přírodou a čistým prostředím - a právě v tom vidí také hlavní potenciál Vysočiny. Je třeba uchovat a rozvíjet životní prostředí tak, aby Vysočina byla dál dobrým místem pro život domácích a lákala k pobytu návštěvníky.

55 ředitel Správy CHKO Žďárské vrchy Havlíčkův Brod bezpp SZ
23. Mgr. Jan Domkář 32 učitel na základní škole Havlíčkův Brod TOP 09 TOP 09
24. Ing. Jan Drápela, MBA

Ing. Jan Drápela, MBA

46 let

místostarosta města

Ledeč nad Sázavou, SZ

Pracuje jako obchodní ředitel ve firmě GALATEK a.s. Člen Strany zelených, zastupitel města od roku 2006. Od komunálních voleb 2014 zastává funkci neuvolněného místostarosty v Ledči nad Sázavou.

V Ledči n. S. se věnuje podpoře sportovního a kulturního dění. Je otcem dvou dospělých synů.

Blízká témata, kterým se chce věnovat i v krajském zastupitelstvu

  • Spravedlivá podpora sportu a to hlavně amatérského, mládežnického a rekreačního
  • Podpora regionálních výrobců, firem a zemědělců
  • Motivační systém pro učňovské školství bojující s úbytkem kvalifikovaných řemeslníků
  • Kulturní rozvoj obcí, památek i celého kraje s cílem zvýšit jeho prestiž i návštěvnost

Volný čas

Veškerý volný čas do nedávna věnoval své celoživotní zálibě – házené. S přibývajícími léty přidal méně náročné sporty a objevil kouzlo turistiky.

Vysočina

"Vysočina je báječně zapomenutý kraj se spoustou tradic a z toho by měla i těžit. Mrzí mě ale odliv mladých lidí „za lepším“ a měli bychom hledat cestu jak spoluobčanům nabídnout lepší podmínky životní úrovně a to nejen ekonomické, ale i příležitosti kulturně sportovního  vyžití."

46 místostarosta města Ledeč nad Sázavou SZ SZ
25. Ing. Zdeněk Velíšek 51 podnikatel Kamenice nad Lipou TOP 09 TOP 09
26. Mgr. Zdeněk Martínek 37 majitel společnosti První pozice s.r.o. Pelhřimov bezpp SZ
27. Ing. Zdeněk Skoumal, Ph.D. 41 projektant Kouty TOP 09 TOP 09
28. Mgr. Jakub Vaníček

Mgr. Jakub Vaníček

35 let

redaktor, knihkupec, místostarosta

Modlíkov, SZ

Jakub Vaníček (*1980) je členem jihlavské organizace Strany Zelených. Na Vysočinu se před lety přistěhoval z Olomouce, kde studoval na Filozofické fakultě dějiny české literatury. Svému zájmu se věnuje i zde, po angažmá v Krajské knihovně Vysočiny v Havlíčkově Brodě si otevřel antikvariát v Přibyslavi. Profesně se věnuje knihám, především redakční práci a literární kritice. Spolupořádá mimo jiné spisy vysočinského básníka Jakuba Demla.
Poslední dobou se věnuje chodu obce Modlíkov, ve které žije a jejímž místostarostou se stal v posledních komunálních volbách.
S odkazem na jednu z posledních statí filozofa Václava Bělohradského by o sobě mohl říci, že mu jde především o to, zprostředkovávat kontakt mezi světem městských intelektuálů a lidí žijících na venkově.
Svůj volný čas tráví studiem, diskusemi a chůzí po krajině, ve které žije. Jeho žena působí jako psycholožka v Psychiatrické nemocnici Havlíčkův Brod.

35 redaktor, knihkupec, místostarosta Modlíkov SZ SZ
29. Jan Půža

Jan Půža

37 let

stavební technik

Jihlava, TOP 09

37 let, svobodný, bezdětný

Je zaměstnaný u firmy SWIETELSKY stavební, posledních šest let na pozici vedoucí obchodního oddělení. Věnujeme se výstavbě a modernizací všech druhů komunikací, výstavbě chodníků, inženýrských sítí jakož i revitalizaci odpočinkových ploch. Protože je mu práce současně i koníčkem, je mu velice blízká dopravní problematika kraje.

Člen TOP 09, člen regionálního výboru Jihlavska,  za TOP 09 člen dopravní komise města Jihlava.

Záliby: sport ve všech formách J

Lyžování,  tenis, fotbal, malá kopaná ,volejbal, jízda na divoké vodě,  jízda na kole, cestování, historie, mariáš.  

Jaká témata jsou vám blízká?

Doprava kraje. Řešení výstavby a modernizace komunikací.

Jakou oblast byste chtěl řešit v krajském zastupitelstvu?

Dopravu.

Čím je Vysočina výjimečná, kde je její potenciál, co je potřeba zlepšit?

Svojí nádhernou krajinou, kterou je potřeba zachovat pro další generace. Citlivě je potřeba zasahovat do rázu krajiny, aby se trvale nepoškodil. Spousta těchto kroků je totiž již nevratných.

Potenciál Vysočiny mají v rukách místní samosprávy měst a obcí v rozvoji svých průmyslových zón a nalákání investorů, kteří sníží nezaměstnanost v regionu. Samozřejmě jen takový průmysl, který bude šetrný ke krajině. Tím příspěvkem kraje je vybudování dobré moderní silniční sítě.

Jak trávíte volný čas? 

Sportováním a s přítelkyní. 

37 stavební technik Jihlava TOP 09 TOP 09
30. Matěj Man 25 biolog Chotěboř bezpp SZ
31. Mgr. Jaroslav Pejchal, DiS.

Mgr. Jaroslav Pejchal, DiS.

35 let

ošetřovatel - specialista

Havlíčkův Brod, TOP 09

35 ošetřovatel - specialista Havlíčkův Brod TOP 09 TOP 09
32. RNDr. Aleš Toman 60 vedoucí městského útulku Jihlava Jihlava bezpp SZ
33. Mgr. et Mgr. Bc. Lenka Šimo

Mgr. et Mgr. Bc. Lenka Šimo

31 let

historička

Žďár nad Sázavou, TOP 09

31 historička Žďár nad Sázavou TOP 09 TOP 09
34. Vít Prchal 47 podnikatel ve zdravé výživě Jihlava bezpp SZ
35. Ing. Karel Vaverka

Ing. Karel Vaverka

68 let

autorizovaný inspektor

Třebíč, TOP 09

68 autorizovaný inspektor Třebíč TOP 09 TOP 09
36. Petr Duffek

Petr Duffek

37 let

archeolog

Pacov, bezpp

Je členem ZO strany Zelených v Jihlavě, pracuje jako archeolog ve společnosti Archaia Brno o.p.s. pracoviště Jihlava a působí převážně na Pelhřimovsku. Podílí se na pořádání výstav, přednášek a mezinárodní konference k dějinám hornictví  Stříbrná Jihlava. Posledních 12 let žije v Pacově, kde se účastní kulturního dění a je členem místní organizace ČSOP. Mezi jeho záliby patří historie, cestování a turistika.

Jaká témata jsou vám blízká?

Památková péče, turistický ruch, doprava.

Jakou oblast byste chtěl/a řešit v krajském zastupitelstvu?

Památková péče, turistický ruch, doprava.

 Čím je Vysočina výjimečná, kde je její potenciál, co je potřeba zlepšit?

Vysočiny je výjimečná svou unikátně zachovalou krajinou a nadějným rozvojem drobných obcí. Její potenciál je ve využití této krajiny v zemědělství, lesnictví a turistice. Je lákavá pro klidný životní styl v krásné přírodě. Rozhodně je třeba zlepšit dopravu, úroveň vzdělávání a rozvíjet pracovní příležitosti k oborům s vyšší přidanou hodnotou a přilákat lehký průmysl se sofistikovanými pracovními pozicemi.

 Jak trávíte volný čas?

 Volný čas trávím s rodinou, cestováním fotografováním, studiem historie a zahrádkařením.

37 archeolog Pacov bezpp SZ
37. Ing. Imrich Brdečka

Ing. Imrich Brdečka

57 let

logistik

Humpolec, TOP 09

57 logistik Humpolec TOP 09 TOP 09
38. Petr Fiala 39 koordinátor námořní dopravy Ledeč nad Sázavou LES SZ
39. Ing. arch. Jiří Vohralík

Ing. arch. Jiří Vohralík

53 let

architekt

Jihlava, TOP 09

Jiří Vohralík je předseda TOP 09 regionu Jihlavsko. Povoláním je architekt na volné noze s vlastním projektovým a inženýrským atelierem. Ve volném čase pracuje ve volnočasových aktivitách mládeže ve spolku Kolpingova Rodina Horní Kosov, sportuje a fotografuje. V oblasti rozvoje kraje se zajímá o investice a rozvoj krajské infrastruktury, podnikání a životní prostředí. 

53 architekt Jihlava TOP 09 TOP 09
40. Ing. arch. Barbora Zemanová Brossová 33 architektka Jihlava SZ SZ
41. Ing. Miloš Zduba, MBA

Ing. Miloš Zduba, MBA

40 let

řemeslník - provozovatel cukrárny

Velká Bíteš, TOP 09

40 řemeslník - provozovatel cukrárny Velká Bíteš TOP 09 TOP 09
42. Mgr. Miloslav Straka 66 pedagog Žďár nad Sázavou SZ SZ
43. Mgr. Martin Pašek

Mgr. Martin Pašek

27 let

učitel

Třebíč, TOP 09

27 učitel Třebíč TOP 09 TOP 09
44. Ing. Jana Vitnerová 51 ochranářka přírody Horní Cerekev bezpp SZ
45. Ing. Jiří Blažek

Ing. Jiří Blažek

54 let

vedoucí výroby

Pelhřimov, TOP 09

Jiří Blažek, je předsedou regionální organizace TOP 09 Pelhřimovsko. Původním povoláním je zemědělský inženýr. Nyní pracuje jako vedoucí výroby ve společnosti zabývající se výrobou instalačních rozvodných systémů. Je ženatý, otec dvou dospělých dětí. Ve svém profesním životě získal mnoho zkušeností s prací ve veřejné správě, kde působil v několika vrcholných funkcích. Kromě této práce je také předsedou O.P.S. Matice Křemešnická, která má ve svém cíli obnovu poutního místa Nejsvětější Trojice na Křemešníku. Práce pro obnově tohoto kouzelného místa bere jako poslání a zachování odkazu svých předků, kteří z tohoto krásného kouta Vysočiny pocházejí. Ve zbytku volného času se věnuje zahradě, ovocnářství, je velkým milovníkem přírody a také se snaží aktivně věnovat myslivosti.

„Mezi témata mně blízká patří ochrana přírody, zejména ochrana půdy a vody. To jsou nenahraditelné suroviny a my je naší nedbalostí a lhostejností ničíme a ztrácíme každým dnem. Zde vidím velký prostor pro své působení. Výjimečnost Vysočiny – Vysočina je střechou Evropy, rozvodím dvou velikých povodí. Právě proto je potřeba se věnovat ochraně vody. Pokud mám vůbec nějaký volný čas, tak ho trávím odpočinkem a také třeba vyjížďce na kolech nebo na koních.“

54 vedoucí výroby Pelhřimov TOP 09 TOP 09
46. Jiří Křenek 57 kavárník Pelhřimov LES SZ
47. Mgr. Zdeněk Jakšík 35 vedoucí zahraničního obchodu Třebíč TOP 09 TOP 09
48. MUDr. Jiří Konrád 58 lékař Havlíčkův Brod bezpp SZ
49. Ing. Miloslav Sláma

Ing. Miloslav Sláma

53 let

technik

Žďár nad Sázavou, TOP 09

53 technik Žďár nad Sázavou TOP 09 TOP 09
50. Ing. Milan Kolář 63 pedagog, náměstek primátora Jihlava bezpp SZ
Děkujeme Vám za Vaši podporu!
10. 10. 2016

Děkujeme Vám za Vaši podporu!

Koalice Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení zůstala se ziskem 4,96 % jen těsně před vstupem do krajského zastupitelstva. O 62 hlasů tak utekla obhajoba dvou krajských mandátů.

Celý článek
Kothbauer: Kraji Vysočina není co vytknout. Opravdu?
5. 10. 2016

Kothbauer: Kraji Vysočina není co vytknout. Opravdu?

Už jste to možná slyšeli taky. Kraj Vysočina je spravován dobře a jeho současnému vedení není co vytýkat. Je to opravdu tak? Já si to tedy rozhodně nemyslím.

Celý článek
Honzárek: Vysočina jako roztříštěný kraj druhé ligy. Chci to změnit!
3. 10. 2016

Honzárek: Vysočina jako roztříštěný kraj druhé ligy. Chci to změnit!

Lídr koaliční kandidátky Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení má svoji vizi, jak zlepšit život na Vysočině.

Celý článek
Honzárek: Kraj nesmí hrát mrtvého brouka
26. 9. 2016

Honzárek: Kraj nesmí hrát mrtvého brouka

Koaliční kandidátku Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení povede do voleb z pozice jejího lídra Libor Honzárek, místostarosta Havlíčkova Brodu. 

Celý článek
Býval smutný, že je kostelní věž zavřená. Tak si ji pronajal!
11. 9. 2016

Býval smutný, že je kostelní věž zavřená. Tak si ji pronajal!

Jedničkou na kandidátce koalice TOP 09 a Zelených v podzimních krajských volbách je havlíčkobrodský místostarosta i provozovatel kostelní věže Libor Honzárek.

Celý článek
Kandidáty koalice Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení zajímají Vaše problémy
11. 9. 2016

Kandidáty koalice Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení zajímají Vaše problémy

Ještě měsíc budou k vidění kandidáti koalice ve městech a obcích Vysočiny, kde se ptají lidí, co je trápí a jak by podle nich měl kraj fungovat.

Celý článek
Milan Kolář: Prázdniny v Telči se povedly
17. 8. 2016

Milan Kolář: Prázdniny v Telči se povedly

Milan Kolář (kandidát TOP 09 a SZ do Senátu) založil před 34 lety tradici festivalu, který svým věhlasem dávno přesáhnul hranice Telče i Vysočiny. 

Celý článek
Volební komise: Pomozte nám sčítat hlasy
10. 8. 2016

Volební komise: Pomozte nám sčítat hlasy

Chcete se podílet na dodržování zákonného a spravedlivého průběhu voleb? Pak se přihlaste do okrskové volební komise za TOP 09 pro krajské a senátní volby vKraji Vysočina. 

Celý článek
Kanadská inspirace: žáci mají zodpovídat za své chování
3. 8. 2016

Kanadská inspirace: žáci mají zodpovídat za své chování

Trochu jiný pohled (inspirovaný zkušenostmi z Kanady) na problematiku školství od Tomáše Augustýna, ředitele ZŠ v Novém Veselí.

Celý článek
Svatopluk Dvořák: Dostaňme platy ve školství na úroveň policie
28. 7. 2016

Svatopluk Dvořák: Dostaňme platy ve školství na úroveň policie

Celý článek
1 2 3
Články 1 - 10 z 25
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme